В Ужгороді стався відчутний землетрус

09.10.2023 21:26 ПОДІЇ

Епіцентр землетрусу був у Словаччині, за 50 км від Ужгорода. Його сила становила 5,4 бали за шкалою Ріхтера.

За повідомленням Головного центру спеціального контролю джерело землетрусу знаходилося на території Словаччини, на глибіні 10 км.

За класифікацією землетрусів відноситься до сильно помірних. Землетрус відчувається більшістю людей як усередині приміщення, так і під відкритим небом. Багато людей, які знаходяться в будівлі, лякаються і вибігають на вулицю. Деякі люди гублять рівновагу. Домашні тварини вибігають з приміщень. У небагатьох випадках може розбиватися посуд та інші скляні вироби, падають книги. Можливі переміщення тяжких меблів, чути дзвін на дзвіницях. У небагатьох випадках у сирих ґрунтах можливі тріщини шириною до 1 см; у гірських районах окремі випадки зсувів. Спостерігаються зміни дебіту джерел і рівня води в криницях

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита повідомив, що за оперативною інформацією екстрених служб та згідно з доповідями чергових, усі обʼєкти критичної інфраструктури без ушкоджень, працюють у штатному режимі.

За інформацією відділу сейсмічності Карпатського регіону Інституту геофізики ім. С.І. Суботіна НАН України, епіцентр землетрусу – в селі Нова Келча (Словаччина). Магнітуда 5 балів. Час – 21:23.

На лінію 101 надійшло 15 повідомлень від населення про поштовхи, без негативних наслідків.

 

Про наслідки землетрусу поблизу епіцентру, повідомляють у соцмережах:

 

Наступного дня, 10 жовтня, в Ужгороді відбувся брифінг за участі голови Закарпатської ОДА Віктора Микити. Детальніше у статті: Щороку на Закарпатті стається від 25 до 70 землетрусів.

Коментарі :


10.10.2023 08:34 Тася

Ми не почули.Ужгород вул укрвїнська.


09.10.2023 22:06 Вінцент

В Ужгороді, в цей час розмовляв з сестрою в Кошицях. Трусило однаково, шо в Ужгороді так і в Кошицях.


09.10.2023 21:48 Влад

Вже Землю від теї русні тріпає...


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат