Для людей із хворобою Паркінсона в Ужгороді відновили заняття

15.10.2022 12:42 ЗДОРОВ'Я

Минулої суботи в одному з тренажерних залів міста пройшло перше після кількарічної перерви заняття для людей, хворих на Паркінсона. Раніше заняття проходили в Центрі неврології та нейрохірургії, проте з початком пандемії припинилися.

За словами лікарки-паркінсонолога Євгеніъ Цьоми, хвороба Паркінсона в першу чергу впливає на рухову активність людини: вона стає повільнішою, скутішою в рухах. В основному хворіють люди віком 60+.

— Дуже часто ці симптоми списуються на вік, мовляв, бабусі 70 років то вона повільно рухається, човгає ногами, сутулиться, то це природньо. Не тремор є основною ознакою цієї хвороби, а саме повільність і згорбленість. Тому крім ліків таким людям важлива регулярна фізична ритмічна активність, — розповыла вона.

Групою займається фітнес-тренер, реабілітолог Катерина Дзямко, яка підбирає вправи, посильні для людей з Паркінсоном: на баланс, на розтяжку.

За словами Євгенії Цьоми, заняття безкоштовні, проходитимуть щосуботи о 13 годині на постійній основі.

— На перше заняття прийшло 10 людей, ми були здивовані, бо думали, що прийдуть 2-3, — сказала вона. — Вони вже дуже чекали відновлення занять, в нас є група у Viber і там люди постійно запитували про заняття. Тепер хочемо провести ще онлайн-трансляцію, щоб займатися могли також люди і в районах. В нас багато таких пацієнтів по селах та містах, які прийти на заняття не можуть.

Коментарі :


15.10.2022 18:01 Марія

Будь ласка,скажіть за якою адресою займаєтеся?


15.10.2022 10:35 Михайлов   Валерий   Иванович

ЗДОРОВО   напишите   адрес   и     расписание   занятий.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат