На Закарпатті шукали шляхи вирішення проблеми маловоддя

15.09.2022 09:41 ПОДІЇ

13 вересня взяв участь у розширеному засіданні Президії Громадської ради при ОВА на тему «Сучасні виклики та актуальні проблеми збереження поверхневих вод Закарпаття», повідомляє перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Екологічні питання, збереження природи Карпат та водних ресурсів – у фокусі уваги фахівців та посадовців.

Вчені спостерігають зменшення рівня прісної води у деяких країнах світу та в Україні зокрема. Закарпаття цьогоріч теж потерпає від маловоддя. Спекотне, посушливе літо майже без опадів спровокувало не просто зменшення рівня річок, а в деяких місцях до їх повного пересихання. Навіть старожили не пригадують такого. Он, на Ужі якихось сто років тому човни плавали, а зараз її спокійно дитина вбрід перейде.

Сьогоднішня зустріч важлива тим, що вона зібрала разом експертів у своїй галузі. Це дає можливість глибше вивчити проблему та знайти шляхи її вирішення.

Гадаю, що у нашому випадку мова повинна йти про гармонійне поєднання знань і надбання предків та кращого досвіду європейських держав у питаннях збереження водних ресурсів. Окрім того, варто зайнятися осушувально-зволожувальними системами – відновити їх, розчистити, повернути їх до роботи.

Нам слід діяти вже зараз, будувати пороги, стримувати потік води, не давати їй спливати надто швидко. Ситуацію треба стримати і обернути нам користь.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат