Журналіст просить губернатора розібратися з коньячними баронами

17.01.2021 13:19 ПОДІЇ

У мережі опублікували відкритий лист керівнику Закарпатської ОДА Анатолію Полоскову. Звернувся Валерій Разгулов, головний редактор «Карпатської панорами», голова ініціативної групи по створенню ГО «Берегівське горбогір’я»

«Шановний Анатолію Олександровичу!

Звернутися особисто до Вас з відкритим листом змусило моє непокоєння про зловживання на колишньому держаному підприємстві радгосп-заводі «Берегівський», якій завдяки різним маніпуляціям перетворився у СTзОВ «Бергівське» — «Берег — Тиса». На багаточисленні мої публікації на цю тему жодної реакції з боку Ваших попередників не було, що дало мені привід звинувачувати їх не тільки в халатності (байдужості), але й корпоративному зговорі.

Особисто для мене ця ганебна історія розпочалася 18 листопада 2002 року. Саме тоді був свідком так званих нелегітимних зборів трудового колективу р/з «Берегівський», після яких державне підприємство формально перейшло до СTзОВ «Берегівське».

До речі, офіційно, згідно з документами р/з «Берегівський» припинило свою діяльність 26 червня 26 червня 2007 р., шляхом реорганізації (приєднання до орендаря) СТзОВ «Берегівське» державного майна цілісного майнового комплексу р/з «Берегівський».

Не всі повелися на це, тому судові розгляди між представниками трудового колективу та тандему «прихватизаторів» Гісем — Балега, розтяглися на багато років. На жаль, ініціаторів тих процесів уже немає на цьому світі, тому вже кілька років я самостійно продовжую розпочату ними справу. Саме з 2002 року починається знищення цього підприємства, доведення його до банкрутства. І все це коїлося на очах державних органів, які на все це закривали очі!

Навіть тоді, коли була проведена так звана «реконструкція» основної будови, колишнього палацу Шенборна — архітектурного пам’ятника місцевого значення. До слова, для цього потрібно було отримати в управлінні культури ОДА дозвіл. Ця ж установа, яка підпорядкована очільнику ОДА, повинна була вести візуальний та інший контроль за ходом робіт. Відтак, історична будова втратила свою первинність (ідентичність) та шарм, а навколишня територія заросла чагарником.

Щодо виноградників, господарських споруд біля них, а точніше те, що від них залишилося, схоже, вже не цікавить теперішнє керівництво підприємства. На цьому сумному фоні проведена ще одна, як на мене, незаконна оборудка, а саме: «за великі заслуги перед колективом» прийняти у члени товариства СTзОВ «Берегівське» «Ужгородський коньячний завод», де директором Володимир Васильович Гісем і близького до нього фірму «Плодоовоч». Одночасно пропонувалося й збільшити статутний фонд до рівня 90 тисяч гривень (!), де 60 тисяч 191 гривню внесла «Плодоовоч», пан Гісем вніс — 7200 гривень і далі за списком. Схема була продумана до деталей, адже за чинним законодавством, це Берегівське господарство слід продавати з аукціону. Саме, щоб уникнути цього й придумали т. зв. незаконну реконструкцію. Бо той, хто вкладе у неї 25 % вартості майна, автоматично стає першим покупцем. Без аукціону!

Інші збори акціонерів Берегівського підприємства від 26 березня 2015 року приймають рішення про припинення діяльності публічного акціонерного товариства «Берег — Тиса» шляхом реорганізації, а кінцевим бенефіціарним власником (контролером) офіційно затверджено вже згаданого пана Гісема.

Отож, Анатолію Олександровичу, прошу провірити на дотримання законності наведені мною факти та вжити заходи. Щодо земельних угідь, де колись буяли виноградні плантації (до слова, вони не належать підпорядкованій Володимира Гісема структурі), то передати їх у розпорядження Берегівської ОТГ.

Валерій Разгулов, головний редактор «Карпатської панорами», голова ініціативної групи по створенню ГО «Берегівське горбогір’я»

Від редакції. Преса вже неодноразово розповідала про подібні випадки, коли саме коньячні барони входили у співвласники підприємств і потім «прибирали їх до своїх рук», або просто банкрутували. У результаті сотні працівників залишалися без роботи. І чого варта трагічна доля відомого в Україні підприємства «Ізумрудний», де Гісем-старший разом зі своїми юристами Рудовою та Мерзою увійшли у співзасновники. Тепер підприємство майже знищене, а директор помер, не витримавши переслідування.

Здається вже настав час вивести це тріо Гісем—Рудова—Мерза «на чисту воду». Правоохоронці повинні сказати своє слово, бо сотні людей, які опинилися на вулиці через цих «прихватизаторів», готові вийти на акції протесту.

Коментарі :


19.06.2022 19:17 Паша

С ворюгой Гисемом очень скоро разберутся. На ПЖ!


19.01.2021 09:51 vvv

Так це Гісем винний в тому, що історичний палац "втратив шарм", а територія навкруг нього заросла чагарниками? Можна собі тільки   уявити собі, яким квітучим було б це підприємство (радгосп-завод «Берегівський»), якби в 2002 році його не реорганізували!!!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат