Кабінет біології в школі: вимоги до оформлення й оснащення

16.10.2019 12:05 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Яким ви пам’ятаєте шкільний кабінет біології? На жаль, ще не так давно змістовному вивченню біології в Україні приділялося недостатньо уваги. Це часто робило уроки відірваними від реальності, сухими, нецікавими для дітей. Без сучасного обладнання, презентацій, роздаткових матеріалів і актуальних даних вони практично не відображали реального стану науки. Зате містили забагато теорії та будувалися по принципу «питання — відповідь».

Учні мало розуміли, навіщо вивчають ту чи іншу тему. Та зовсім не замислювалися, що, вивчаючи зуби людини, біологія допомагає стоматологу. А досліджуючи будову листка та склад клітини — полегшує завдання селектологам та біоінженерам.

Як виглядає навчальний кабінет біології в наш час

Сучасний кабінет біології має трохи інакший вигляд. По-перше, за умовами НУШ, біологія разом з фізикою, хімією, географією, астрономією має бути об’єднана у єдиний «Природничий цикл». Тож і оснащення цього наукового кабінету буде дещо іншим. Наприклад, застарілі стенди для оформлення кабінету біології, які часто були єдиною окрасою приміщення, остаточно втратили свою актуальність.

Сучасне обладнання кабінету біології: поради та застереження

Кабінет біології в школі повинен мати все необхідне. Але не можна допустити також, щоб він був заставлений рослинами, плакатами й старими колекціями, що не несуть практичної користі для навчального процесу. Тому краще зверніть увагу на:

  • інформаційні стенди з біології та різні таблиці для кабінету біології;
  • гербарії, навчальні колекції, мікропрепарати;
  • моделі та муляжі (об’ємні та реалістичні);
  • лабораторні прилади;
  • інноваційне обладнання: цифрові лабораторії, документ-камери, мультимедійні комплекси й інтерактивні дисплеї.

Також корисним придбанням може стати нова аптечка для кабінету біології. Або оновлення меблів, як от — шаф із комірками та шухлядами, для зберігання усіх навчальних матеріалів.

Можливості нового обладнання для кабінету природничих наук

За допомогою сучасної техніки, вчителі отримали можливість розширити як тематику, так і спосіб проведення уроків.

Наприклад:

  • Завдяки сучасним цифровим лабораторіям стало можливим проведення уроків у польових умовах. А як же проводити заміри? Дуже просто: за допомогою портативних датчиків, які потім можна синхронізувати з ПК чи ноутбуком і перенести усі отримані дані в спеціальну програму.
  • Теорія — також важлива. Це основа вивчення біології, без якої неможливо перейти до практичних занять. Але щоб вона не була нудною — застосовуються сучасні інтерактивні засоби: дошки, панелі, підлога тощо. Дітям набагато легше засвоювати нову інформацію у більш звичному форматі.

Замовляйте готовий шкільний кабінет біології онлайн

Сьогодні український вчитель отримав можливість не займатися самостійно пошуком та закупкою необхідних навчальних товарів. Адже на сайті https://b-pro.com.ua навчальне обладнання для кабінету біології купити можна як поштучно, так і в складі готового набору. Телефонуйте (044) 353 33 77 — та отримайте всю необхідну інформацію.

Коментарі :


16.10.2019 11:20 Марія

Цифрові лабораторії?
Не смішіть!
Адже це не для наших шкіл


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат