Фонтан і драма зла!

10.03.2018 23:03 ПОДІЇ

Ми вже писали про дуже важливе, актуальне для міста питання — що буде на місці колишнього фонтана біля драмтеатру? Але виникає питання: чому колишнього фонтана? Що, вже театру не існує?

Діячі від архітектури, ви ж визнаєте, що це є єдиний комплекс — фонтан, театр, сквер з квітами та ялинками навколо, лавиці для відпочинку. Це таке об’єднання мудрої архітектури з мистецтвом та таїнством сцени.

Яким чином ділянки цілого єдиного комплексу можуть стати власністю когось? Хіба це не питання до правоохоронців?

Новоспечені власники ділянок вже встигли зрізати ялинки. Хтось їх штрафував за це? Змусьте заплатити штраф. Це буде платою за дикість. Або примусьте висадити ялинки знову, бо їх садили наші батьки для всіх нас. Примусьте їх прислухатися до цивілізованого світу, для якого культура є невід’ємною складовою життя.

Фонтан біля театру повинен був працювати, але чомусь його занедбали, а фонтани побудували на площах перед будівлями міської та обласної влади. Але чомусь нікому не спадає на думку продати земельні ділянки на цих площах влади під забудову. То чому це зробили з площею перед драмтеатром?

У місті існує відділ архітектурно-будівельного контролю з начальницею Олександрою Зотовою.   Як можна було допустити   такого архітектурного безладу в місті? У яке вікно дивиться Олександра Зотова, коли підписує папери про дозвіл на будівництво? Скільки чудових історичних будівель ми втратили, замість яких появилися дивні бетонно-скляні монстри?

Захоплення земельних ділянок у місті під дивні забудови є рейдерством і це нагадує захоплення Криму та Донбасу. Ті самі дикість і варварство.    

Інтелігенти міста! Сподіваюся, ви є. Будьте мудрими, давайте скажемо «Ні!» хамству від необдуманих   рішень та дій чиновників різних   рівнів влади. Бо вони легко знищать витончену архітектурну картину нашого міста. Їм розуму для цього не потрібно.

Будинок, храм, театр, вулиця, сквер, площа, які є в місті, утворюють і несуть   у собі певну ауру. Чим вища культура, освіченість тих, хто їх проектував, будував, тих, хто живе в цьому місті,   тим місто є гарнішим. Воно є картиною життя. А ми — музиканти,   співаки, поети, художники, архітектори, скульптори, будівельники, фотографи, кухарі та інші мешканці міста — є творцями цієї картини міста.   Нам потрібні храми ПРАВДИ, а не вулиці пройдисвітів.

Р. S. У Києві «Гостинний дім» був так само захоплений,   але актив міста зумів його повернути громаді. Ось нам і приклад!

ТЕГИ : Ужгороддрамтеатр

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат