Огляд кафе «Hospoda», або як, що і за скільки готують в ужгородських кафе (ФОТО)

Евеліна Гурницька, фото Яноша Немеша 30.07.2013 11:55 ПОДІЇ

 

Сюди варто завітати хоча би задля каміну, угорських страв, з огляду на місце розташування в історичному центрі. А ще тут рідко буває галас і виникає відчуття, що ти прийшов не в кафе, а до когось додому. Однозначно можна сказати, що цей заклад є дещо незвичним і сюди вартує йти саме за цією ... незвичністю. Отже, цього разу рубрика Рест-тест розповідатиме про сімейний ресторан «Hospoda».

Тут аж надто насичено пахне історією — ресторан шукайте на вулиці Волошина, 40. Прогулятися провулком старого Ужгорода, себто побачити автентичність міста, та скуштувати місцевих страв — це також буде цікаво туристам. А ще тут тихо, себто комфортно буде тим, хто прагне певного усамітнення.


Погляньте всю рубрику РЕСТ-ТЕСТ в Ужгородітут


Що смачненького?
Тут можна відпочити від традиційних піци, пельменів, шашлику, натомість додати гостроти завдяки бограчу, чірке-поприкашу (курятина в соусі з нокедликами — угорськими кльоцками або картопляним пюре), пікантному курячому філе з помідорами й сиром та іншим таким близьким закарпатцям, стравам. У меню ресторану багато м’ясних страв, а ще тут можна віднайти смачні пропозиції, які найчастіше можна скуштувати в закарпатських кафе та домівках місцевого населення. Човлент у горщечку, сегединський гуляш, телятина по-полонинськи (телятина, цибуля, болгарський перець, томат), лоці з цибулею, грибами та сиром   . Закарпатсько-угорський смак є і у стравах без м’яса — картопляних галушках із цибулею, салом та сиром, галушках із салом та з м’яким сиром, гомбовцях із м’яким сиром у сухарях зі сметаною, торгоньо з зеленню (маленькі галушки), вегетаріанському словацькому делікатесі (картопляний дерун, тушковані овочі, соус із білих грибів), кремзликах. У самих назвах їжі є якесь тепло і затишок, до прикладу, поливка овочева, яка входить до пісного асортименту, мадярська різдвяна поливка (білі гриби, домашня ковбаса, квашена капуста, сметана). Перед Пасхою тут також пригощають пісним борщем, голубцями з грибами, картоплею по-домашньому з шампіньйонами, картопляним поприкашем, картоплею з оселедцем.   Власники приділили значну увагу сніданкам — тут почастують не лише традиційними омлетами та яєчнями, а й грінками, віденськими сосисками, канапками, млинцями з різними солодкими додатками, а також кашами — вівсянкою, манною, гречаною та рисовою.   Щодо солодкого, то десертна родзинка в цьому кафе — млинці Гунделя — найвідоміші угорські налисники з горіхами, ромом і шоколадом або ж із м’яким сиром, родзинками та шоколадом.


Читайте про кав'ярню "Кавовий двір" в Ужгороді - тут  


І тут доволі затишно  
І справді, досить затишно. Складається навіть враження, що ти у справжній хаті. Чого тільки вартий камін, біля якого розмістили столик із двома кріслами, вочевидь, для романтичного побачення. А ще є стіл із великим диваном, на якому подушки — згадуються домашні гостини за великим столом.   Столи застелені скатертинами, а також прикрашені вишитими серветками, на деяких столиках є свіжі квіти;   на вікнах — штори; на підвіконнях — квіти в горщиках. Скажімо, чогось вибагливого в інтер’єрі нема, ба, більше, не скажеш, що це взагалі дизайн чи інтер’єр саме закладу харчування. Все доволі просто, навіть картини з зображенням квітів на стінах, цегляна бар-стійка, свічки у високих підсвічниках... Щодо музики — також усе дуже просто — тут грають відомі давні хіти і це не заважає спілкуванню.
Справжньому спілкуванню може завадити віртуальне спілкування, оскільки тут є Wi-Fi з досить потужним трафіком.


Дізнайтеся про манку і какао у кафе Reki Manki тут


Чи надто спорожніє гаманець?
Не часто в ужгородських кафе можна так легко одержати картку на знижку, але тут вам її видадуть люб’язно і без зайвих запитань, головне — попросити. Також варто зважати на те, що порції тут доволі великі й ситні, якщо порівнювати з іншими кафе. «РІО» наводить вартість страв, аби клієнт знав, на що розраховувати, втім, ціни тут суттєво не відрізняються від інших сімейних ресторанів. Човлент та сегединський гуляш — 29 гривень, лоці з помідорами та сиром — 41 гривня, соусош телячий (телятина у сметанному соусі) — 42 гривні, чірке-поприкаш — 21 гривня, пікантне куряче філе з помідорами та сиром — 34 гривні, відбивна в сухарях — 25 гривень; Словацький делікатес, про який йшлося вище — 65 гривень; пісний борщ та поливка овочева — 19 гривень; Ужгородська сирна поливка з шампіньйонами — 19 гривень;   картопляні галушки з цибулею, салом та сиром — 35 гривень; нокедлі (домашні галушки) — 9 гривень, картопля фрі — 12 гривень; картопля по-домашньому з салом і цибулею — 15 гривень; Вегетаріанський словацький делікатес — 63 гривні, кремзлики зі сметаною — 24 гривні, гомбовці з м’яким сиром у сухарях зі сметаною — 32 гривні; всі каші вартують 13,50 гривні, вартість сніданків коливається в межах 6—20 гривень; фірмові млинці Гунделя коштують 29 гривень.


Як готують в ужгородських кафе - дивіться фото відео й текст тут


Ложка дьогтю
Звісно, «Hospoda» варто відвідати хоча би один раз, але треба врахувати і деякі нюанси. До прикладу, каву краще випити десь у кав’ярні, тут цей напій, на жаль, не козир. Постійно працює телевізор, а декому ж, вочевидь, кортить відпочити від обридливої реклами, крім того зображення відволікає від спілкування, а ще кажуть, що під час їжі не варто дивитися телевізор. Тут не завадило би надрукувати меню англійською мовою, для персоналу придумати відповідне вбрання згідно з концепцією закладу, а також надати клієнтам, зокрема туристам, можливість розраховуватися банківською карткою. Якщо запланувати сюди йти на вечерю, то треба враховувати, що тут часто відбуваються бенкети.

Евеліна Гурницька, фото Яноша Немеша

ТЕГИ : Рест-тестКавовий двіркафеУжгородЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат