Товариство українців в Угорщині звернулося до угорського парламенту та Віктора Орбана

12.12.2023 17:18 ПОДІЇ

Речниця української національної меншини Угорщини Ліліана Грекса оприлюднила звернення до угорського парламенту та Прем'єр-міністра Віктора Орбана в якому закликала підтримати початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу.

Ліліана Грекса також оприлюднила звернення керівництва та членів Товариства сімей та молоді української національності в Угорщині «Нова Хвиля».

Шановний Прем'єр-міністр! Шановний Уряд! Шановний Парламент!

Звертаємося до Вас з таким поважним проханням, щоб Ви підтримали початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу.

Україна та український народ вже 30 років бореться за те, щоб позбутися кайданів пострадянського російського впливу. Рівно 10 років тому, у листопаді 2013 року почалися демонстрації у столиці України, у Києві, на Майдані Незалежності через те, що тодішній президент України не хотів підписувати угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Мільйони – наші друзі, знайомі, родичі – вийшли на вулицю у холод, в мороз і снігопад, щоб висловити свою волю відносно того, що бажають приєднатися до Європейського Союзу. Ця серія демонстрацій, це відстоювання призвела до Революції Гідності 2014 року, в результаті якої, хоч і ціною людських жертв, але відбулася зміна влади, а Україна та Європейський Союз підписали угоду про асоціацію.

Ще цього року Росія зі своїми військами вторглася на Кримський півострів, а потім почалася війна на східній частині України, яка 24 лютого 2022 року переросла у повномасштабну російську агресію проти України з нападами на мирне українське населення.

657 днів, близько два роки, українці вистоюють незважаючи на напад агресора, і захищають свою Батьківщину, захищають вільне майбутнє своїх дітей, навіть ціною величезних і трагічних жертв.

Але українці вірять у Бога, вірять у соборну Україну та у вільне, європейське майбутнє своїх дітей, вірять у моральну підтримку демократичного світу під час захисту від агресора, а також у моральну підтримку член-держав ЄС стосовно початку переговорів щодо вступу.

Ми, які належимо до української національності в Угорщині, підтримуємо те, щоб угорська меншина в Україні та меншини всіх держав ЄС мали такі ж самі права, як маємо ми в Угорщині, і вважаємо, що українські законотворці роблять все для того, щоб виконати умови для початку переговорів про вступ до ЄС.

Будь ласка, підтримайте і Ви початок переговорів про вступ України до ЄС.

З повагою, керівництво та члени Товариства сімей та молоді української національності в Угорщині «Нова Хвиля»

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат