В історичній будівлі театру ляльок хочуть незаконно облаштувати громадську вбиральню

26.10.2019 22:30 РАТУША

У газеті «Новини Закарпаття» № 42 від 19 жовтня 2019 року з’явилася інформація від Комунальної установи «Управління спільною власністю територіальних громад» Закарпатської обласної ради, надрукована найдрібнішим кеглем. Це — список об’єктів, які ця установа має намір передати в оренду та оголошує у зв’язку з цим вивчення попиту на право оренди.

У списку з 21-го пункту є різні об’єкти області, у тому числі медичні заклади, заклади культури та мистецтва. Пунктом № 15, зокрема, заявлена пропозиція зробити з «нежитлових приміщень» Закарпатського академічного обласного театру ляльок за адресою м. Ужгород, пл. Театральна, 8… громадську вбиральню.

Керівник літературно-драматургічної частини лялькового тетру Ніна Малишка пояснює таку на перший погляд дивну схему: «Вочевидь, через те, що, за непідтвердженою офіційно інформацією, прямо на березі під театром ляльок планують розмістити черговий пивбар, ну, а вбиральню облаштувати ніде інде, як у театрі ляльок».

Пропозицію погодити оренду вбиралень театр уже отримав. У випадку незгоди мистецькому колективу погрожують урізанням бюджетного фінансування...

Така ситуація стала можливою як наслідок того, що комунальна установа «Управління спільною власністю територіальних громад» Закарпатської обласної ради перебирає на себе всі права на управління майном комунальних установ області і вправі розпоряджатися ним на свій розсуд. Театр ляльок у даному випадку залишається лише одним з орендарів частки приміщень та має прав не більше, ніж підприємець-орендар вбиральні, а управління спільною власністю може і надалі на свій розсуд роздавати охочим приміщення театру ляльок. Але Закарпатський академічний обласний театр ляльок наразі відмовляється передавати зі свого балансу і брати в оренду будівлю, в якій розташований, бо при цьому порушуються норми українських законів.

«Будівля, в якій розташований театр, є пам’яткою історії та культури місцевого значення, — каже пані Ніна. — Однак Закарпатською обласною радою було прийнято рішення про передачу пам’ятки місцевого значення без погодження з управлінням охорони культурної спадщини облдержадміністрації. Створюється враження чергової «схеми» та бажання незаконного заволодіння ласим шматком майна».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат