Балога втік із сесії міської ради Мукачева через тарифи на водопостачання

Василь Поляк для Prozak.info 04.03.2023 11:11 ПОЛІТИКА

Як ми повідомляли, Мукачівський Водоканал підняв тарифи на водопостачання та водовідведення відразу на 100% з 29 грн до 59 грн за кубометр. Залежний від Балоги виконком це рішення підтримав одноголосно.

Однак група депутатів Мукачівської міської ради на позачерговій сесії винесли на розгляд питання про скасування цього рішення виконкому, яким більше ніж у два рази збільшено тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення. Але   депутати з фракції Блоку мера Мукачева Андрія Балоги та їхні союзники від фракції партії Батьківщина не захотіли підтримати це рішення.

Підняття тарифів є протизаконним хоча б тому, що діє мораторій на підвищення тарифів на комунальні послуги для населення на час ведення бойових дій. В інших областях мораторій діє і тут тарифи не ростуть. Таким чином, зараз   у Мукачеві взагалі найвищі тарифи на водопостачання та водовідведення.

Цього вівторка було оголошено про проведення сесії Мукачівської міськради і першим питанням стояло саме питання відміни драконівських тарифів на водопостачання. Стало відомо, що мер Андрій Балога врахує петицію громади Мукачева про зменшення тарифів. Однак сталося щось дивне. Балога відкрив сесію, а потім без будь яких пояснень оголосив перерву в сесії на невизначений термін. Потім просто втік.

Тобто, мер Мукачева у брутальний спосіб проігнорував вимогу громади зменшити тарифи на водопостачання і тепер навіть невідомо, коли відбудеться наступне засідання сесії, щоб ці тарифі нормалізувати.

Василь Поляк для Prozak.info

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат