Закарпаття долучається до проекту «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф»

admin 29.09.2014 10:41 ПОДІЇ

29 вересня на планеті відзначається Всесвітній день серця.

До цього дня Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова НАМН та Асоціація серцево-судинних хірургів України за сприяння Міністерства охорони здоров’я України та Національної академії медичних наук України запустили всеукраїнський проект «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф». Завдання цієї ініціативи – підвищити якість надання медичної допомоги населенню та покращити доступ до високоспеціалізованої діагностики і лікування.

В рамках проекту заплановано:

* обстеження та консультації пацієнтів у регіонах на базі обласних лікувальних установ з метою визначення тактики лікування та, при необхідності, надання високоспеціалізованої допомоги на базі Інституту ім. Амосова та інших кардіохірургічних центрів;

* проведення конференцій з проблем серцево-судинних захворювань, практичних семінарів та майстер-класів для кардіологів, лікарів загальної практики (терапевтів, сімейних лікарів), педіатрів;

* інформаційна кампанія серед населення щодо сучасних методів профілактики, діагностики та лікування серцево-судинних захворювань, популяризації здорового способу життя та відповідального ставлення до власного здоров’я.

Про жахливу статистику серцево-судиних захворювань, а також міркування фахівців з цого приводу читайте за цим лінком у рубриці "Здоров’я".

Довідково

ДУ «Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова НАМН» – це провідний кардіологічний інститут країни, який надає цілодобову допомогу пацієнтам від новонароджених і до найстарших вікових груп з ураженням серця та судин на рівні світових стандартів і показників якості, проводить активну наукову роботу.

В Інституті виконується майже 5700 операцій на рік, та консультують майже 30 тис. громадян України з усіх регіонів. Фахівці Інституту виконують понад третину усіх складних кардіохірургічних втручань, що проводяться в Україні. Окрім планової кардіохірургії, майже 20% становлять операції ургентні за життєвими показаннями. Частка ургентної кардіохірургії постійно збільшується. Показники якості лікування в Інституті (летальність, післяопераційні ускладнення, рецидиви) не поступаються, а при окремих патологіях (аорто-коронарне шунтування, лікування інфекційного ендокардиту, розшаровуючих аневризм аорти) перевершують аналогічні показники провідних клінік світу.

Контакти для отримання додаткової інформації:

Євген Нестеренко, агенція PRP

044 495 2960 enesterenko@prp.com.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат