Мас-стартом завершився етап КС у Поклюці. Наші в аутсайдерах

26.01.2020 19:14 СПОРТ

Чоловічий мас-старт у Паклюці - неймовірна гонка! Перші дві стрільби і в лідерах французи. Третя стрільба і перевагу мали норвежці. Ну а після останньої стрільби першими зі стадіону вибігли знову французи - Майє та Фуркад. При цьому у Фуркада була перевага над його основним конкурентом Бьо-молодшим 10 секунд. При цьому третім вибіг зі стадіону німець Долль.

І якщо Майє утримав лідерство і виграв гонку, то Фуркаду на останньому етапі сил не вистачило. Його обійшов і Долль, який став другим і той таки Бьо та навіть Крістіансен. При цьому, всі четверо вклалися в одну секунду розриву між собою. Прекрасний фініш.

Щодо наших, то гонка українцям не пішла. У Підручного три промахи і 28-е місце, а в Прими чотири промахи і передостаннє 29-е місце.

Тепер хлопці спокійно поїдуть до Обертіллаха готуватися до ЧС. Потрібно підганяти форму.

* * *

Остання гонка етапу КС в Словенії - жіночий мас-старт. І знову неймовірна інтрига. Ганна Еберг зі Швеції була першої до третьої стрільби. Після промаху на першій стійці шведка поступилися лідерством італійці Віттоцці. На цій стійці два промахи Кайси Макарайнен також відкинули фінку аж на десяту сходинку.

Остання стрільба - Віттоцці та Еберг стріляють чисто і майже одночасно вибігають зі стадіону. Було зрозуміло, що саме між ними буде боротьба за чемпіонство. Третьою вибігла француженка Бескон. Головні конкурентки промахувалися, але їм в спину ніхто не дихав, тому та ж таки Ройзеланд чи Вірер, які на останній стійці промахнулися двічі, все одно залишалися в десятці.

Чуда не сталося: потужна Еберг виграла гонку, Віттоцці - друга, Бескон - третя.

На жаль, єдина наша учасниця - Юля Джима - на перших трьох рубежах мала по промаху і лише останню стрільбу провела чисто. Високого результату досягти не вдалося - 25-е місце.

Як розповів нам тренер Джими Урош Велепец, Юля за три гонки дуже втомилася, хоча в індивідуалці хід у неї був дуже пристойний, але потім участь в мікс естафеті і ось мас-старт далися взнаки.

Ну а тепер два тижні підготовки до Чемпіонату Світу в Антхольці. Сподіваємося, що українці проведуть оптимальні тренування. Удачі!

Петро Гойс

ТЕГИ : біатлон

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат