На Перечинщині горів ліс, а на Хустщині Долина нарцисів

01.04.2019 21:50 СОЦІО

Закарпаття продовжує потерпати через пожежі в екосистемах.

В області на вихідні палали не лише поля та сільгоспугіддя, а й лісова підстилка на території   лісових господарств.

Впродовж 30-31 березня із 74 зареєстрованих на Закарпатті пожеж, 66 виникало саме у екосистемах краю. А три з них зафіксовано у лісових масивах на території Перечинського державного лісового господарства.

30 березня вогнеборці та лісники двічі гасили пожежі на території лісгоспу. У першому випадку внаслідок загоряння знищено гектар лісової підстилки в урочищі Кузлячий Вершок, що в межах міста Перечин. Вдруге загорілося поблизу села Сімер. Тут згоріло 2 гектари лісової підстилки. Масштабнішим виявилося загоряння в лісовому масиві поблизу села Тур'ї-Ремети, де вигоріло 4,5 га лісової підстилки.

Всі пожежі були вчасно виявлені й погашені у короткі строки, не давши стихії завдати серйозних збитків. Рятувальникам доводилося працювати у складних умовах, адже зазначені урочища розташовані у гірській місцевості, куди не завжди можна дістатися пожежною технікою.

31 березня спалахнула пожежа в межах міста Хуст. Сталося загоряння сухої рослинності та чагарників на вул. Кірешській. Осередок займання знаходився впритул до масиву Карпатського біосферного заповідника «Долина нарцисів». Рятувальникам вдалося вчасно локалізувати пожежу й запобігти її поширенню на більшу територію. Вогнем було знищено 1,5 га сухої трави та чагарників. Щодо квітів, то, за інформацією фахівців заповідника, луковиці та самі нарциси не постраждали, оскільки вони ще знаходяться в землі.

Не встигли вогнеборці просушити рукави, як ввечері на тій же вулиці Кірешській знову запалав вогонь. Рятувальники вчасно зреагували і запобігли її поширенню пожежі на територію заповідника.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат