Що буде на місці колишнього фонтана біля драмтеатру?

26.02.2018 14:39 РАТУША

Перипетії навколо площі перед драмтеатром в Ужгороді з боку вулиці Толстого тривають ще з 2010 року. З 2009 року ця територія перебуває в приватній власності. Три земельні ділянки були придбані на аукціоні міськради двома власниками. Судова тяганина тривала 5 років. А наприкінці літа 2016 року забудовник уже навіть зрізав ялиці перед драмтеатром і хотів почати будівництво.

Але потім усе несподівано затихло. Тим не менше, забудовник таки подає проекти на будівництво комерційного центру на місці закинутого фонтана. Міська рада щоразу відтерміновує виконання проекту. Власник земельної ділянки Василь Тегза розповів, що «вже є рішення суду про неправомірність і протиправність дій міської ради щодо невидачі документів».

В управлінні архітектури впевнені, що подані проекти не вписуються в загальну архітектурну картину центральної частини міста та не гармоніюють між собою. Тому останні 3 роки вони судилися з власниками, аби заборонити будівництво.

Минулого року депутати прийняли рішення про заборону реєстрації дозволів щодо початку будівельних робіт на цій території. Кажуть, що це єдиний поки що спосіб заборонити забудову.

В управлінні архітектурно-будівельного контролю бачать два шляхи вирішення ситуації. Перший — «якщо погодяться забудовники, викупити ці земельні ділянки, — каже начальник управління Державного архітектурно-будівельного контролю Олександра Зотова. — Другий варіант, у разі непогодження забудовників на перший крок, розробити спільний проект, який би пройшов експертизу, громадські слухання, всі містобудівні ради».

А незалежні архітектори, звичайно, мають свою думку — територія перед драмтеатром ідеальна незабудованою, оскільки з самого початку задумувалася як відкрита площа. Ця територія дуже чутлива до будівництва. Але в ситуації, що склалася, вони схиляються все ж до комплексної, погодженої з громадською думкою забудови.

Перемовини між власниками земельних ділянок та міською радою заплановані на наступний тиждень, ідеться в сюжеті 21 каналу. В управлінні архітектури обіцяють винести проблему на широке обговорення.

ТЕГИ : Ужгороддрамтеатр

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат