Фещук: У "Говерлі" не отримую зарпалату вже 10 місяців

Карпатньюз з посиланням на спорт.уа 31.03.2015 17:33 СПОРТ

Нападник ужгородців - про ситуацію в клубі

— Максим, дивився поєдинок Іспанія — Україна?
— А як же. Хіба можна було пропустити таку битву.
— І яка твоя думка?
— Емоціями я зарядився пристойними. Так, Україна не взяла очок у цьому протистоянні, але команда на тлі іспанців виглядала класно, шкода, що не вдалося забити, адже, на мій погляд, гольових моментів більше було у нашої збірної.
— Чого для цього не вистачило?
— Напевно, везіння. Хоча потрібно розуміти, з ким зустрічається Україна. У складі іспанців виступають футболісти з кращих клубів світу. Наш суперник чемпіон Європи 2008 року, чемпіон світу 2010 року, чемпіона Європи 2012 року. Думаю, цього достатньо, щоб зрозуміти, хто протистояв українцям. Можливо, піренейці зараз і не так домінують у світі, як раніше, але все одно, їхня сила відома всім. І тим більше відрадно, що наші хлопці приємно здивували.
— Футбол такої якості в чемпіонаті України можна побачити тільки в поодиноких грандів?
— Не впевнений. Так, як Іспанія тримає м'яч, і поводяться з ним, нашим кращим командам таке навряд чи вдасться.
— Твоїй «Говерлі» поки доводиться брати тільки за рахунок бажання і самовіддачі?
— (Посміхається). У наступних матчах «Говерла» покаже, на що вона здатна. Нехай ми навіть і відстаємо в техніці, яку демонструють іспанці, але дещо ми теж можемо. Звичайно, в нашому випадку без бійцівських якостей не обійтися, але, часом і це приносить результат.
— Багато говориться про фінансові проблеми ужгородців. Чи надовго вистачить бажання у футболістів показувати все найкраще, на що вони здатні?
— Повністю віддаватися під час гри, не повинно залежати від фінансових факторів. Адже раз ти вийшов на футбольне поле, будь добрий, дій по максимуму, адже насамперед, це імідж виконавця. До того ж ти виступаєш для глядачів, а їх не обдуриш. В іншому випадку, краще взагалі не виходити на поле, як, наприклад, це роблять хлопці з «Металіста».
Безумовно, борги по зарплаті можуть впливати на якісь емоційні відчуття, на настрій, у кожного є сім'ї і їх потрібно годувати. Але ці питання потрібно вирішувати після гри. Ви думаєте, якщо завтра з нами розрахуються по зарплаті, то ми почнемо штампувати перемоги, ні, звичайно. Одне з іншим пов'язано, але не настільки, щоб це було ключовим фактором в поганих результатах.
— За скільки місяців вам зараз на дали заробітну плату?
— У кожного свої контракти, тому все індивідуально. Мені, припустимо, винні за 10 місяців, пішов 11-й. По довжині невиплати, мені здається, у «Говерли» найскладніша ситуація порівняно з усіма клубами Прем'єр-ліги.
— Керівництво пропонувало футболістам перепідписувати контракти?
— Звичайно. Клуб хоче йти на зменшення бюджету. У принципі, можна домовитися про все, але колись потрібно погасити борги перед гравцями, в іншому випадку я поки не бачу виходу з даної ситуації.
— Якщо фінансова ситуація буде ускладнюватися і надалі, терпіння футболістів до кінця чемпіонату вистачить?
— Річ у тім, що частково нам закривають борги, але не стільки, щоб можна було говорити про вирішення цього питання найближчим часом. Хоча ми розуміємо керівництво клубу і робимо все від нас залежне, щоб знаходити компроміс. Боси теж нам неодноразово дякували за те, що команда терпить і у них є бажання і надалі утримувати «Говерлу».
Інше питання, адже клуб має отримати ліцензію на участь у наступному чемпіонаті, але я не розумію, як з такими боргами можна на щось розраховувати. Залишається тільки сподіватися на те, що з нами розрахуються, а ми зі свого боку постараємося в найближчих матчах набирати очки, щоб піднятися в турнірній таблиці якомога вище.
— До речі, другий тайм матчу з «Металістом» показав, що у «Говерли» є всі передумови набирати більше очок, ніж зараз у команди в активі.

Карпатньюз з посиланням на спорт.уа

ТЕГИ : максим фещукФК Говерла

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат