Ужгород в зеленій ілюмінації, бо свято (ФОТО)

admin 17.03.2015 10:39 ДОЗВІЛЛЯ

 

17 березня відзначають День Св. Патрика. Відтак і Ужгород - у зеленому освітленні. Фото - з профілу Закарпатський турист у мережі Facebook.  

День Свято́го Па́трика (ірл. Lá ’le Pádraig або Lá Fhéile Pádraig) — культурне та релігійне ірландське національне свято, яке щороку відзначають 17 березня, в день смерті небесного покровителя Ірландії Святого Патрика (близько 385–461 н. е.).

День Святого Патрика був проголошений християнським святом на початку XVII століття і шанується католицькою церквою, окремими протестантськими церквами (англіканською, лютеранською, і особливо церквою Ірландії), а також окремими громадами православної церкви. Цей день символізує прийняття християнства в Ірландії, а також є святом культурної спадщини Ірландії в цілому.

Урочистості в день святого Патрика зазвичай включають паради і фестивалі, виконання танців кейлі і носіння зеленого одягу або трилисників. Християни в цей день також відвідують церковні служби. У цей день пом'якшуються обмеження на пісну їжу і вживання алкоголю.

admin

ТЕГИ : УжгородДень Святого Патрикасвято

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат