Тарас Табака відсвяткував   своє 50-річчя виставкою   «Прапор утопії»

05.12.2015 10:45 СОЦІО

2 грудня в обласному Художньому музеї ім. Й. Бокшая відкрилася виставка відомого закарпатського живописця Тараса Табаки з нагоди його 50-річчя.

Як розповів митець, зважаючи на наші прикрі реалії, повважав, що було би не коректно влаштовувати бал на свою честь, до подібних дат у календарі сам художник ставиться по-філософськи. Натомість вирішив розділити свято, а заодно і виставкові площі — з друзями-митцями. Їх у Тараса Табаки назбиралося 37 — це провідні сучасні образотворці Закарпаття, представники трьох поколінь митців, котрі помітно заявили про себе у 80-х, 90-х та 2000-х роках відповідно, повідомляє управління культури Закарпатської ОДА.

Тарас Табака та друзі презентували близько 60-ти робіт у різних видах, жанрах, техніках. Зокрема, серед представленого — живопис, акварель, рисунок, комп’ютерна графіка, фотографія, колаж, інсталяція, скульптурна пластика. Виставку об’єднано назвою «Прапор утопії» — розлоге пояснення автор виклав у текстовому супроводі до виставки. Там само зазначив, що мистецька цінність цього проекту власне у матеріалі для спостереження, а не в «грі на публіку» чи «звітній буденності», сама ж добірка також виставлена не за традиційними принципами «рангу» чи «виставкового дизайну», а за взаємозв’язками, перетіканнями настроєвості та сюжетних ліній.

Виставка триватиме до 20 грудня.

ТЕГИ : мистецтвотарас табака

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат