Від завтра ужгородські діти до школи не ходитимуть

admin 03.02.2015 16:34 СОЦІО

Про це йдеться у прес-релізі Обласного центру здоров'я.

Як повідомила начальник відділу епіднагляду та санітарної охорони території головного управління Державної санітарно-епідеміологічної служби у Закарпатській області Вікторія Дьордяй за даними епідеміологічного моніторингу щодо рівнів захворюваності на гострі – респіраторні інфекції серед мешканців області, зафіксовано тенденцію до зростання кількості захворілих на ГРВІ в м.Ужгороді. Темп приросту захворілих склав за останній тиждень 58,5%, особливо серед дітей до 17 років - 88,5%. За період з 22 по 29 січня зареєстровано 1320 звернень до медичних закладів м. Ужгорода з приводу гострих респіраторних вірусних інфекцій. Показник захворюваності перевищив епідемічний поріг у 1,2 рази.

Враховуючи дані оперативного моніторингу, складні погодні умови та
динамічний ріст кількості відсутніх дітей, що захворіли на ГРІ до 17,6% в загально – освітніх навчальних закладах м. Ужгорода, 03 лютого 2015 року на засіданні робочої групи Ужгородського міськвиконкому вирішено ввести в дію комплекс заходів на епідемічний період, затвердженого розпорядженням міського голови від 20.10.2014 №384 та призупинити навчальний процес в загальноосвітніх та навчально-виховних комбінатах міста з 4 по 15 лютого 2015 року.

Також, за рішенням комісії з питань ТЕБ та НС при Ужгородській РДА, враховуючи суттєве збільшення кількості відсутніх дітей, що захворіли на ГРІ, призупинено навчальний процес у Шишлівській ЗОШ та виховний процес в ДНЗ с.Шишлівці.

Фахівцями Держсанепідслужби області надалі продовжується моніторинг за рівнем захворюваності населення на гострі респіраторні вірусні інфекції та проводиться широка агітаційно-просвітницька робота серед жителів області з метою покращення обізнаності населення з питань профілактики захворювань респіраторною групою інфекцій, в т.ч. щодо необхідності і користі вакцинації.

admin


За матеріалами прес-центру ОЦЗ у Закарпатській області

ТЕГИ : грипкарантинУжгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат