«Жигулівське Запорізького Розливу» взяло перше місце на Міжнародному конкурсі

admin 15.06.2015 10:01 ДОЗВІЛЛЯ

 

Пиво «Жигулівське Запорізького Розливу» зайняло перше місце на Міжнародному дегустаційному конкурсі.

27 травня відбувся VI Міжнародний дегустаційний конкурс напоїв BEST DRINK 2015. Пиво «Жигулівське Запорізького Розливу» було високо оцінено усіма членами журі та удостоєне першого місця.

У Міжнародному конкурсі цього року було представлено 61 зразок продукції - пиво, вина, горілка, коньяки, лікеро-горілчані вироби, соки та мінеральні води. Кращі напої в кожній категорії тестувалися шляхом закритої дегустації за органолептичними показниками - прозорість, колір, смак та аромат.

Оцінкою представлених зразків займалася експертна комісія, до складу якої увійшли висококваліфіковані фахівці харчової галузі України, представники Мінагропрод, УкрНДІспиртбіопрод, Укрметртестстандарт, компанії «Укрпиво», Державної інспекції сільського господарства України, Інституту гігієни та медичної екології, Інституту харчових технологій.

За підсумками конкурсу пиво «Жигулівське Запорізького Розливу» зайняло перше місце в категорії «пиво». Варто відзначити, що продукт вже неодноразово ставав фаворитом експертних комісій авторитетних дегустаційних конкурсів. Так, навесні минулого року, його визнали найкращим пивом року і присудили Гран-прі конкурсу BEST DRINK 2014, а восени пиво було удостоєно золотої нагороди на XVII Міжнародному дегустаційному конкурсі WorldFood Ukraine в номінації WORLD BEER UKRAINE 2014.

Нагадаємо, в лютому 2013 року на Запорізькому заводі відбувся налив «Жигулівського Запорізького Розливу». Цей сорт вперше був зварений на пивзаводі №2 у Запоріжжі в 1974 році. Незважаючи на те, що «Жигулівське» було найпопулярнішим сортом світлого пива, який свого часу випускався на більш ніж 700 заводах в різних республіках союзу, «Жигулівське» із Запоріжжя було одним з кращих у всьому СРСР. Це підтверджується нагородами і медалями, завойованими Запорізьким заводом в радянські роки.

Пиво вариться згідно ГОСТ СРСР 1978, у виробництві використовується добірний український хміль і солод, а рецептура і смак повністю відповідають тому легендарному пиву, яке підкорило мільйони в 1970-1980-х роках.

Валентина Попова, Голова дегустаційної комісії конкурсу Best Drink, доцент кафедри біотехнології Інституту післядипломної освіти Національного університету харчових технологій: «Цього року, як ніколи, була велика конкуренція серед пивних брендів. Але варто зазначити, що пиво «Жигулівське Запорізького Розливу» яскраво виражалося на тлі інших зразків. Журі високо оцінило продукт за всіма органолептичними характеристиками, зокрема порадували чистий смак, приємна хмельова гірчинка і добре виражений аромат. Перше місце - заслужена нагорода даного пива і відображення його якості».

Андрій Отрощенко, Віце-президент з маркетингу компанії Carlsberg Ukraine: «Дуже приємно, що «Жигулівське»Запорізького розливу знову отримало високу нагороду і було гідно оцінено авторитетним журі конкурсу. Адже це пиво володіє не тільки автентичним смаком, відомим багатьом ось вже понад 40 років, але і вариться з кращої української сировини».

admin

ТЕГИ : пиво львівське

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат