Понад 2 мільйони гривень отримав бюджет від податковогу компромісу закарпатських підприємців

admin 12.05.2015 10:21 СОЦІО

Податковим компромісом скористалось 31 закарпатське підприємство.

У Головному управлінні ДФС у Закарпатській області інформують, що з часу впровадження процедури податкового компромісу (з 17 січня 2015 року) 46 платників податків краю подали 63 заяви щодо застосування до них зазначеної процедури на загальну суму майже 4 млн 303 тис. грн. В результаті застосування компромісу органами ДФС області прийнято остаточні рішення по 53 заявам 31 платника.

Фактично від застосування податкового компромісу на Закарпатті до бюджету надійшло понад 2 млн 301 тис. грн платежів, зокрема понад 1 млн 133 тис. грн. – по ПДВ та 1 млн 168 тис. грн – по податку на прибуток.

За словами закарпатських податківців, результати щодо податкового компромісу не остаточні, оскільки розгляд заяв від платників податків продовжується. Але спостерігається позитивне ставлення бізнесу області до можливості застосування такого механізму.

Також фахівці ДФС Закарпаття відмічають, що завдяки добровольчій акції декларування несплачених податків, бізнес отримав можливість розпочати працювати відкрито, уникаючи сумнівних оборудок, та виконуючи свій обов’язок перед країною у повному обсязі. Зокрема, для підприємця це можливість залучити додаткове фінансування та розширювати свій бізнес, а для держави – наповнення бюджету та створення стабільної економічної ситуації.

Нагадаємо, що відповідно до закону, при застосуванні процедури податкового компромісу платник зобов'язаний сплатити 5% суми задекларованих або визначених у податковому повідомленні-рішенні податкових зобов'язань. При цьому інші 95% такої суми вважаються погашеними, а штрафні санкції та пеня не нараховуються.

admin


За матеріалами відділу комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

ТЕГИ : податкиЗакарпаттяУжгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат