В Ужгороді пройшла відкрита екскурсія про місцеву культуру (ФОТО)

admin 17.04.2015 10:06 ДОЗВІЛЛЯ

 

В обласному центрі Закарпаття триває проект «Пізнай Ужгород власними очима». Це безкоштовні відкриті екскурсії містом, долучитися до яких можуть всі охочі.

Перша екскурсія відбулася вчора, 15 квітня, і присвятили її Міжнародному Дню культури. Провів захід досвідчений екскурсовод Орест Когут, який розповів ужгородцям (а їх, до речі, зібралося близько півсотні) цікаві і маловідомі факти про добре знані місця.

Учасники прогулялись центром міста та ознайомилися з історією площі Театральної, будівлі Синагоги, Жупанату, колишнього Василіанського монастиря. На Замковій горі присутнім розповіли про Ужгородський замок, Краєзнавчий музей та Скасен. Також екскурсанти дізналися, як розбудовувався «замковий»   квартал.

Наприкінці прогулянки організатори провели вікторину, переможці якої отримали сувеніри на згадку.

«Цей проект – чудова нагода дізнатися більше про місто, в котрому ми живемо. Ми кожного дня ходимо вулицями Ужгорода, не помічаючи старовинних споруд, про які туристи часом знають набагато більше. Наші відкриті екскурсії допоможуть пізнати рідне місто. А ще познайомитися з цікавими людьми і з користю провести час», - розповідає один із організаторів екскурсії Ладислав Помпель.

admin


За матеріалами організаторів

ТЕГИ : відкрита екскурсіяТуризмУжгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат