Закарпатські художники можуть виграти премію у Данії

admin 22.11.2014 11:39 СОЦІО

 

Carlsberg запрошує українських художників взяти участь у міжнародному конкурсі портретів «Portrait Now!».

Відкрито прийом заявок для участі в V міжнародному конкурсі портретів «Portrait Now!» – Brewer JC Jacobsen's Portrait Award, премія імені пивовара Я. К. Якобсена. У цьому році, крім талановитих художників із різних країн світу, у конкурсі зможуть взяти участь і портретисти з України.

Портретна премія імені пивовара Я. К. Якобсена щорічно проводиться за спонсорської підтримки Фонду Carlsberg Національним історичним музеєм у замку Фредеріксборг (Данія), який в 1878 році був створений за ініціативи засновника компанії Carlsberg. З 2007 року портретисти з різних куточків світу змагаються за право бути відзначеними премією імені Я. К. Якобсена в рамках конкурсу «Portrait Now!», і цього разу компанія Carlsberg Ukraine запрошує українських художників також стати учасниками цього знаменитого конкурсу.

Мета «Portrait Now!» – привернення уваги до портретного жанру як з боку художників, так і широкої публіки. На відміну від аналогічних конкурсів, що проводяться в інших країнах, до участі в «Portrait Now!» приймаються роботи, створені всіма нині існуючими художніми техніками: живопис, фотографія, відео-арт, веб-арт, інсталяція.

Для участі в конкурсі необхідно до 20 грудня 2014 року подати заявку на офіційному сайті «Portrait Now!», на якому спеціально створена сторінка «Інформація художникам Східної Європи» у розділі «The competition» http://portrait-award.com.

Серед усіх зареєстрованих робіт портретистів Східної Європи міжнародне журі обере найкращі, які відправляться у Копенгаген і продовжать боротьбу за перемогу на фіналі конкурсу в замку Фредеріксборг у травні 2015 року.

Метте Скоугард, директор музею Фредеріксборг: «Портретний жанр постійно еволюціонує, і дуже цікаво спостерігати за роботами сучасних художників, їх сприйняттям реальності та набором виразних засобів, що використовуються у творчості. У нас великі очікування від нинішнього конкурсу, в якому вперше, крім скандинавських художників, візьмуть участь їхні колеги з країн Східної Європи, а також Китаю. Впевнена, ми побачимо багато унікальних портретів, які розкривають різноманіття характерів, культурні особливості, і в той же час об'єднаних гуманізмом – розумінням цінності людини як особистості, повагою до його духовному світу».

Премія

Обрані журі портрети, включаючи роботи-переможці конкурсу, складуть експозицію виставки «Portrait Now: премія імені пивовара Я.К. Якобсена» в замку Фредеріксборг.

Перше місце – 85 000 датських крон (більше 185 000 грн)
Друге місце – 35 000 датських крон (більше 75 000 грн)
Третє місце – 15 000 датських крон (більше 30 000 грн)
Спеціальний приз глядацьких симпатій, оголошений по завершенню роботи виставки – 10 000 датських крон (більше 20 000 грн)
Інноваційна премія – 30 000 датських крон (більше 65 000 грн)

Міжнародне журі:

Метте Скоугард, Директор Національного музею історії Фредеріксборг, Данія
Крістофер Бейкер, Директор Національної портретної галереї Шотландії
Ван Дунхуй, куратор музею у Палаці принца Гонгу, Пекін
Павел Маркайтіс, керівник виставкових програм Музею та галереї сучасного мистецтва Ерарта
Тріне Росс, критик-мистецтвознавець, газета «Politiken», Данія
Генрик Вівель, критик-мистецтвознавець газет «Kristelig Dagblad», Данія
Сунь Хугуан, Директор музею в Палаці принца Гонгу, Пекін
Михайло Овчинніков, куратор Музею Фаберже в Санкт-Петербурзі

З усіх питань, пов'язаних з умовами та правилами конкурсу «Portrait Now!» в Україні, будь ласка, звертайтеся до Дар'ї Харченко, спеціаліста зі зв'язків із громадськістю та пресою Carlsberg Ukraine.
Тел.: (044) 490 29 29 (1159), e-mail: Daria.Kharchenko@carlsberg.ua

admin


За матеріалами організаторів

ТЕГИ : пиво львівське

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат