Сім’я Балоги не проголосувала за відповідальність за підкуп виборців

admin 15.10.2014 10:30 ПОДІЇ

2 Балоги і Петьовка не голосували за посилення відповідальності за підкуп виборців.



Вчора, 14 жовтня Верховна Рада України у нинішньому складі зібралася останній раз і серед іншого прийняла Закон про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян). За проголосували 233 депутати.

Із закарпатських нардепів, як повідомляє офіційний сайт ВР, «за» натиснули Валерій Лунченко, Валерій Пацкан і, як не дивно, Василь Ковач, якого теж звинувачують тотальній у роздачі «Лесі Українки» (усім відома фотожаба із «фейсом» Васі Кіловольта на 200-гривневій купюрі) на минулих виборах, у 2012-му році.
«Відсутній» значиться проти прізвищ Івана Бушка, Михайла Ланьо та Іштвана Гайдоша.
А два із трьох братів-Балог, Віктор і Павло, які ще наразі депутати та їхній двоюрідний брат Василь Петьовка, не підтримали закон -- усі троє не голосували за нього.  

Звичайно, Балоги, які завели на Закарпатті «моду» на відвертий і прямий підкуп виборців та вже кілька разів ним користувалися, інакше не виграють вибори за півтора тижні, а до оновленого парламенту намилилися всі троє та ще й середній брат Іван, а заодно хотіли б прихопити по Ужгороду свого протеже - в.о. мера Ужгорода Віктора Щадея.
Хоча закон все-таки прийнято, і деякі кандидати реально можуть потрапити не в парламентське крісло, а за ґрати.

Документ передбачає «посилення санкцій за окремі правопорушення, перш за все, вчинені за змовою з членом виборчої комісій (комісії з референдуму) і групою осіб».

За внесеними законом правками, перешкоджання здійснення виборчого права і права брати участь у референдумі, роботі виборчкому передбачає обмеження або позбавлення волі на строк від 3 років.

Умисне надання органу ведення Держреєстру виборців неправдивої інформації про виборців, несанкціоновані дії з інформацією, яка міститься в базі даних Держреєстру, карається позбавленням волі від 2 до 4 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю від 1 до 3 років.

Крім того, підробка, незаконне виготовлення, використання чи зберігання незаконно виготовлених виборчих документів караються позбавленням волі від 3 до 7 років.

Підкуп виборців чи учасників референдуму, а також реалізація права голосу більше одного разу каратиметься штрафом від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами або обмеженням волі на строк до 2 років.

Нагадаємо, впродовж цієї каденції Балоги не підтримали ні закон про голосування за відкритими виборчими списками, ні закон про прозорість держаавних закупівель, ні   про відкриття Держреєстру майнових прав на нерухомість, ні відставку уряду Азарова та інші принципові проекти.  



7dniv.info

admin

ТЕГИ : віктор балогаПавло БалогаВасиль Петьовка

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат