Ужгородські активісти вважають, що демократично кинути наших чиновників у смітники (ФОТО, ВІДЕО)

admin 15.10.2014 09:57 СОЦІО

Trash Bucket Challenge – це демократично, стверджує група громадських ативістів з обласного центру Закарпаття. Але сьогодні йдеться не про вкидання недобросовісних чиновників у сміттєві баки, а про кампанію зі збирання сміття у рідному місті.

9 жовтня трійця ужгородців: Олександр Березнюк, Ольга Лізанець та Павло Гаринець власним прикладом довели ужгородцям що зробити місто кращим можливо і під силу кожному. За 2 години, які були присвячені прибиранню території біля студентських гуртожитків було зібрано 10 сміттєвих мішків ємністю по 120 літрів кожен, а це небагато-немало, а близько 70% території яка межує з Ротарі парком.

Нажаль вже наступного ранку активісти помітили, що прибрана територія активно засмічується мешканцями прилеглих будинків.

Для збереження охайності території необхідно знести рештки паркану, який і став причиною стихійного сміттєзвалища, або перемістити його подалі від стежки, провсети вирубку хащі, — стверджує один з ініціаторів акції Олександр Березнюк.

Передавати естафету далі ужгородці принципово відмовились, адже рахують що це власний вибір кожного – займатись чи не займатись такого рода справою.

Прибрати куточок рідного міста може практично кожен, але вкрай важливо щоб цей процес проходив усвідомлено, — рахує ужгородка Ольга Лізанець.

Звісно, ми не зможемо прибрати все місто, але нашою метою є те, щоб місцева влада звернула увагу на засмічені куточки «зеленого» Ужгороду. Участь людей в подібних акція потрібна не для того, щоб виконати «грязну роботу», а задля вироблення в кожного мешканця відповідальності за, нехай і невеличку, територію – нехай це буде діляночка біля власного будинку, офісу, магазину. Цінувати труд інших, роботу комунальних служб, можливо і не дуже якісну, але все ж таки роботу повинні всі, — стверджує учасник акції Павло Гаринець.

Нагадаємо, естафета обливання крижаною водою поширювалась Закарпаттям із геометричною прогресією і мала назву IceBucketChallenge впродовж двох останніх місяців. Проведений захід – альтернатива його «попереднику», а вибирати жити в чистому місті або серед сміття, вибирати вже нам – ужгородцям.

Підсумовуючи, можна довершити приказку «Чисто не там де прибирають, а там де не смітять» словами «Чисто там, де цінують труд людини!», а там дивись, і ми знову зможемо жити в колись чистому у минулому місті.


Детальніше - у відео з місця проведення заходу.

admin


За матеріалами Юрія Ломакіна

ТЕГИ : УжгородприбиранняTrash Bucket Challenge

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат