У центрі Львова відчинився модерновий пивний дім, який повертає у ХІХ століття (ФОТО)

admin 17.09.2014 12:24 ДОЗВІЛЛЯ

 

У самому центрі стародавнього міста Лева – на проспекті Свободи, 12 – відкрився новий заклад «Пивний Дім 1715». Тут у затишній атмосфері можна насолодитися пивом «Львівське» та посмакувати вишуканими стравами.

Новий заклад нагадує пивний салон кінця XIX - початку ХХ століття. Оздоблений він у стилі модерн. Саме цей стиль багато в чому сформував унікальний вигляд стародавнього міста Лева. Елементи модерну можна зустріти всюди – від фасадів будівель до дверних ручок. Одночасно початок ХХ століття, на який припав розвиток модерну, був періодом економічного й культурного розквіту. Елегантні городяни збиралися в кафе й салонах, обговорюючи віяння моди та новітні розваги (такі як, наприклад, сінематограф) за келихом освіжаючого львівського пива.

Легенда про заснування «Пивного Дому 1715» з’явилась ще у 1900-х роках. Кажуть, два приятелі – ресторатор Штадтміллер та промисловець Чуджак – відпочивали у Швейцарії. І якось вони, прогулюючись, вийшли до гарної вілли на березі Женевського озера. Вони попросили напитися у старшої пані, яка поралася на подвір’ї. Вона винесла їм пива, яке виявилось надзвичайно смачним. А почувши їхню розмову, пані заговорила до них українською мовою. Вона розповіла дивовижну історію свого кохання з львівським підприємцем-пивоваром Робертом Домсом та про славне «Львівське» пиво, яке вони й досі замовляють із стародавнього міста. Слухаючи історію, у друзів одразу зародилася ідея: частувати Львівським пивом львів’ян та гостей міста і, звичайно, заробляти на цьому гроші. Повернувшись до Львова, товариші викупили відому Віденську кав’ярню. А для втілення свого задуму добудували до неї зал із літньою терасою, який перетворили на «Пивний Дім 1715». Чимало відомих людей побувало у «Пивному Домі» і почастувалось «Львівським» пивом.

Сьогодні у сучасному «Пивному Домі 1715» львів’яни та гості міста можуть вжитися в роль світських городян того часу, скуштувати вишукані страви та   різноманітні сорти пива ТМ «Львівське», що зварені на найстарішій броварні країни.
Андрій Отрощенко, віце-президент з маркетингу компанії Carlsberg Ukraine: «Кінець XIX – початок XX століття – особливий час для Львова. У цей період місто переживало бурхливий культурний та промисловий розвиток. ТМ «Львівське», яка допомагає стародавньому місту Лева зберегти свою культурну спадщину, вирішила відтворити атмосферу того часу у новому закладі – «Пивний Дім 1715».

admin

ТЕГИ : пиво львівське

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат