В Ужгороді планували будівництво велосипедного пункту пропуску з Польщею

admin 01.08.2014 10:04 СОЦІО

Про будівництво пункту пропуску говорили під час зустрічі з Генконсулом Польщі в облдержадміністрації.

У четвер, 31 липня, заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації Михайло Рівіс зустрівся з Генеральним консулом Республіки Польща у Львові Ярославом Дроздом.

У ході зустрічі було обговорено питання будівництва пункту пропуску "Лубня- Волосате” для пішохідного та велосипедного сполучення. Відкриття пункту пропуску є важливим, адже, межуючи з Польщею і маючи добросусідські відносини з сусіднім Підкарпатським Воєводством, Закарпатська область обмежена у можливостях налагодження тісних транскордонних зв’язків з огляду на те, що на території області немає жодного українсько-польського пункту пропуску.

Вже проведено низку підготовчих заходів, зокрема складено акт обстеження, в якому комісія зазначає, що стан інфраструктури   та місцевості дозволяє організувати провадження робіт по будівництву та відкриттю пункту пропуску на українсько-польській ділянці державного кордону в районі населених пунктів Лубня (Україна), Волосате (Республіка Польща). Також досягнуто компромісного рішення щодо його статусу як міжнародного   пішохідного, розроблено схему генплану пункту пропуску та визначено орієнтовну кошторисну вартість будівництва.
Відкриття нового пункту має важливе соціально-економічне значення, сприятиме інвестиційній привабливості краю, розвитку економіки в регіоні загалом, та екотуризму зокрема, - йшлося під час зустрічі.

admin


За матеріалами прес-центру Закарпатської ОДА

ТЕГИ : Ярослав ДроздПольщаКордон

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат