У Закарпатті батьки споюють дітей

admin 06.06.2014 11:29 КРИМІНАЛ

Принаймні про це каже статистика Ужгородського райвідділу міліції.


Як розповів начальник СК МЗД майор міліції Вайдулич Ярослав, протягом цього року відділ у справах неповнолітніх зафіксував один випадок продажу алкоголю неповнолітнім з рук та 4 випадки, коли батьки самі наливали неповнолітнім.
Розповімо детальніше про ці випадки.

Увечері 4 квітня в Ужгородський РВ УМВС України в Закарпатській області надійшло повідомлення фельдшера амбулаторії сімейної медицини, про те, що нею здійснено виїзд на вул. Петефі с. Сюрте Ужгородського району, де у полі місцевим мешканцем під час проведення сільськогосподарських робіт у непритомному стані без видимих тілесних ушкоджень було виявлено малолітнього А. 2006 р.н., мешканця с. Сюрте. Хлопця автомобілем швидкої медичної допомоги з попереднім діагнозом: алкогольне отруєння, було доставлено в МДКЛ м. Ужгород, де залишено на стаціонарне лікування.

Перевірка встановила, що того дня близько 14.00 малолітній разом зі своїм товаришем Й. 2002 р.н. ввівши в оману громадянку М. купив від неї один літр вина домашнього виробництва, яке вони за власним бажанням без будь-якого примусу з боку сторонніх осіб розпили у розташованому неподалік полі. Внаслідок вживання алкогольного напою малолітній Й. сп’янів і перебуваючи у напівсвідомому стані пішов до себе додому, а малолітній А. залишився на місці, де згодом під час проведення сільськогосподарських робіт його у непритомному стані і було виявлено.
Вже наступного дня хлопця було виписано додому.

26.02.2014 року було виявлено адміністративного правопорушення вчинене , громадянином А. 1984 р.н. мешканцем с. Тарнівці, який 14 лютого року близько 20.00 год. знаходячись в с. Холмок, в АВС «Зіна», на терасі вживаючи спиртні напої своєю бездіяльністю у вигляді не реагування на дії гр. І. 1995 р.н. мешканця села Концово, який наливав та пригощав алкогольним напоєм лікер неповнолітніх Й. .1997 р.н. мешканця села Сюрте та Р., 1998 р.н. мешканця села. Концово, чим довів останніх до стану сп’яніння.

Громадянина Беняк А.А., було притягнуто до адміністративної відповідальності ст. 180 КУпАП.
20 травня було виявлено вчинення адміністративного правопорушення, громадянином О. 1987 р.н. мешканцем Ужгородського району, с. Циганівці, який 03 травня року близько 19.00 год. знаходячись в с. В. Лази, по вул. Центральній, де в магазині купив пляшку алкогольного пива та пригостив ним неповнолітнього А .1998 р.н.
Відносно громадянина Кузьми О.Ю., було складено адміністративний протокол ст. 180 КУпАП.
Також було виявлено правопорушення, вчинене громадянкою Е. 1975 р.н., мешканкою Ужгородського району, с. Коритняни, яка 13 травня біля 22:30 год. знаходячись за місцем свого налила своїй неповнолітній дочці М 1997 р.н. спиртного напою а саме шампанське (біля 100 грам), що призвело до її сп’яніння та алкогольного отруєння.
Відносно громадянки Мазур Е.Ю. було складено адміністративний протокол за ст. 180 КпАП України.

Сьогодні ж правоохоронці зробили рейд місцевими магазинами, попереджаючи продавців про відповідальність за продаж алкоголю неповнолітнім. Нагадаємо, наслідки є досить серйозними. За порушення доведеться заплатити 6800 гривень штрафу податковій та 510 гривень адмінкомісії. Крім того від порушників забирають ліцензію на торгівлю тим товаром, який фігурує у справі.
При профілактичній розмові продавчиня місцевого закладу "У Петра" зазначила, що до неї нерідко заходять діти, котрих самі ж батьки посилають за пивом. Однак, їм завжди відмовляють, адже штраф, на її думку, складає близько 70 тисяч гривень.

Правоохоронці розвіяли цей міф, однак, попросили і надалі неповнолітнім алкоголю не продавати.
Нагадаємо, в Ужгороді також розпочали кампанію боротьби з підлітковим алкоголізмом. Зокрема, у міськраді планують прийняти рішення, яким буде заборонена продаж алкоголю в місті після 11 вечора.

admin

ТЕГИ : дітиалкогольМіліція

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат