В ужгородському "Зінедіні" почалися дитячі оздоровчі кампанії (ФОТО)

admin 04.06.2014 09:53 СОЦІО

 

Два в одному: в спорткомплексі «Зінедін» розпочались дитячі оздоровчі кампанії, на яких відсвяткували День захисту дітей.

200 дітей з 7 шкіл Ужгородського району у перший день цього тижня приїхали до спорткомплексу «Зінедін», що в селі Баранинці, аби відсвяткувати «дитячий день» та розпочати «спортивне літо».   Урочисте відкриття оздоровчого спортивного сезону для школярів, відбулося у форматі дитячого спортивного свята.

Дітки з Лінців, Коритнян, Великих Лаз, Худльова, Шишлівців, Великої Доброні та Єсені у понеділок почали своє перебування у літньому денному таборі і, уже традиційно, приїхали на спортивні заняття до «Зінедіну». Саме тут є басейн для плавання, транажерні майданчики та спортивні зали, де хлопці та дівчата можуть пограти у футбол, волейбол, піонербол та плавати. Займатимуться діти пів-дня, після чого шкільними автобусами   роз’їдуться назад у свої літні табори. Такі спортивні дні триватимуть у діток два тижні.

На «відкритті спортивного сезону» діток і їхніх вихователів та тренерів привітали голова Ужгородської РДА Марія Коваль-Мазюта, в.о. начальника відділу освіти РДА Павло Сливка, громадські активісти, що брали участь у організації заходу.
У літніх денних таборах шкіл району нині перебувають 2 307 дітей. Протягом двох тижнів цього літа   1 100 дітей, з числа тих, що відпочивають у денних таборах, будуть охопленні в оздоровленні на базі сучасного спорткомплексу.
До 11 червня включно сюди приїздитимуть щодня разу інші діти. Таким чиному у більшості з тих, хто «таборує» у школах буде принаймні один повністю спортивний день з басейном і справжніми змаганнями і нагородами.

Оздоровчі спортивні табори в рамках літніх таборів проводяться вже третій рік поспіль За словами Олександра Романа, першого заступника голови Ужгородської РДА, три роки тому в Ужгородському районі не було жодного спортивного комплексу, де діти з довколишніх сіл могли би позайматися спортом у хороших, сучасно обладнаних залах, та навчитися плавати. «Зінедін» своєю появою розширив обрії можливостей відпочинку перед дітками з сіл. Стараннями службовців із Ужгородської РДА та активістів ГО «Самодопомога Закарпаття», які потурбувалися про транспорт, призи для переможців у змаганнях, та морозиво й воду для всіх – літні оздоровчі дні для малечі стали реальністю.

Вже не вперше ця громадська організація допомагає в проведенні подібних заходів в Ужгородському районі. І це не випадково, адже активними членами ГО «Самодопомога Закарпаття» є депутати Ужгородської районної ради Руслан Чорнак, Роман Сарай та Вячеслав Дворський.
Така акція стала ще одним доказом того, що аби зробити наше життя кращим, здоровішим та приємнішим, не потрібно якихось надзусиль. Треба просто об’єднатися небайдужим людям і діяти.

admin

ТЕГИ : спортДень захисту дітей

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат