Чиновники-екологи сфотографували сміття й попросили закарпатців не смітити (ФОТО)

admin 19.05.2014 10:41 СОЦІО

Закарпаття – мальовничий куточок України. Це незабутній край з дивовижними краєвидами, лісистими горами, полонинами, гірськими річками та цілющими мінеральними джерелами, які приваблюють туристів та відпочиваючих не тільки з усіх куточків України, а й з усього світу.

Однак останнім часом Закарпатська область зустрічає своїх гостей берегами рік, які рясно всипані усіляким непотребом. Здебільшого – це уламки дерев, папір, пластикові відходи, тощо. Днями   через сильні опади на Закарпатті підвищився рівень води на річках, в результаті чого, течія змила все сміття, що накопичилося на берегах у річку. Це можна було спостерігати на всій протяжності річки Уж аж до Ужгорода, включно з міськими набережними.
 
Підпис під фото:

Як правило, люди незадумовуючись викидають будь-де різноманітне сміття та пластиковий непотріб, який  не розкладається тисячі років. Державна екологічна інспекція у Закарпатській області просить краян та гостей, що відпочивають   у лісах, на галявинах, поблизу водоймищ, не залишати після себе сміття. Кожен повинен замислитися, що викинута ним пластикова пляшка чи будь-яке інше сміття забруднює довкілля, яке згодом може   потрапити до річки. А це є проблемою не тільки Закрпаття, адже через наші річки це сміття рано чи пізно перенесеться до Європи, зокрема Словачинни, Угорщини, Румунії.

Тож Держекоінспекція закликає мешканців та гостей Закарпаття бережливіше відноситися до природи нашого рідного краю.

admin


За матеріалами Держекоінспекції у Закарпатській області

ТЕГИ : ЕкологіясміттяУжгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат