Деталі нового законопроекту "Про туризм" обговорили за круглим столом (ФОТО)

admin 13.05.2014 12:58 СОЦІО

 

На круглому столі під головуванням Івана Бушка обговорювали проект нової редакції закону України «Про туризм».

У понеділок, 12 травня, десятки експертів у галузі туризму під головуванням Івана Бушка, очільника підкомітету з питань туризму, курортів та рекреаційної діяльності Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму, зібралися за круглим столом, аби обговорити деталі законопроекту №4224 «Про туризм». На розгляд Верховної Ради його внесли народні депутати Анатолій Кінах, Микола Томенко, Артур Палатний, Ігор Янків, Олег Шаблатович.

За задумом авторів документ повинен удосконалити правове регулювання туристичної діяльності в Україні з урахуванням відповідного досвіду країн-членів Європейського Союзу на ринку туристичних послуг.

Мотивація необхідності впровадження відповідного закону цілком логічна: Україна, займаючи одне з провідних місць в Європі за рівнем забезпеченості цінними природними та культурними ресурсами, залишається аутсайдером світових тенденцій, де щороку зростають і туристичні потоки, ї їх внесок в економіку.

Так, за даними авторів, туризм в Україні формує всього 1,5 % сукупного ВВП (у країнах Європи - 10 %), частка експорту туристичних послуг в структурі експорту товарів і послуг в Україні за 2012 рік становила 0,5 % (у країнах Європи - 30 %). З 23 млн. іноземних громадян, які відвідали Україну в 2012 році, лише 1,5 млн. (6,5%) проживали в колективних засобах розміщення, і тільки 270 тис. (1,2%) - користувались послугами суб`єктів туристичної діяльності (споживали турпродукт). За останні роки практично в 2 рази скоротилася кількість внутрішніх туристів і екскурсантів.

- Україна має дуже серйозний туристичний потенціал. І на гребені зростаючого туристичного потоку у світі ми можемо посісти передові позиції, - зауважив Іван Бушко. – Однак чинне законодавство вже дещо застаріло і потребує якісних змін, які б регулювали туристичну діяльність у відповідності до світових тенденцій, і які б врахували досвід найпотужніших туристичних країн.

У ході роботи круглого столу прозвучало багато цікавих думок та пропозицій щодо проблем та спірних моментів у законопроекті №4224 «Про туризм». Крім того, у ході дискусії учасники дійшли і до спільних висновків щодо шляхів розв’язання законодавчих проблем туристичної галузі. Всі вони будуть враховуватися в подальшій діяльності підкомітету та, можливо, стануть об’єктами окремих законодавчих ініціатив.

Врахувавши висновки Головного науково-експертного управління Верховної Ради України, кількох Міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, напрацювання у ході дискусії за підсумками засідання круглого столу було прийнято рішення рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму законопроект №4224 «Про туризм» направити на доопрацювання та створити робочу групу по доопрацюванню законодавчої ініціативи, а також звернутися до Комітету з питань правової політики та Комітету з питань бюджету для надання висновків щодо Конституційності законопроекту та його впливу на показники бюджету.

admin


За матеріалами прес-служби народного депутата України Івана Бушка

ТЕГИ : ТуризмІван Бушко

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат