Пиво «Львівське» привітає рідний Львів з Днем міста

24.04.2014 20:52 ПОДІЇ

4 травня 2014 року стародавній Львів відзначить своє 758-річчя. За доброю традицією «Львівське», перше українське пиво, привітає рідне місто, провівши масштабний захід під назвою «Роберт Домс. Життя, присвячене Львову», у рамках якого буде представлений вражаючий музичний перформанс.  

Роберт Домс (1815/1816 – 1893 рр) – легенда стародавнього міста. Він був одним з   найпотужніших галицьких підприємців ХІХ ст., віце-президентом Львівської Торгово-Промислової палати, талановитим інженером, власником найдавнішої міської пивоварні на вул. Клепарівській – славетної Львівської пивоварні. Роберт Домс налагодив у Львові виробництво кави із цикорію, побудував найбільший у місті паровий млин й парову пекарню, організував нафтові і переробні промисли у Дрогобичі й вугільні копальні на Шльонську. А городяни любили Роберта Домса за добре серце, адже він був знаним меценатом і доброчинцем. Саме тому цього року перше українське пиво вирішило на День міста присвятити шановному пану Домсу масштабний мистецько-музичний проект.
Цьогоріч День міста розпочнеться о 14:00 з заходу для міста Лева – фіксації нового рекорду України: на фасаді будівлі Львівської пивоварні відтепер можна буде побачити найбільшу в Україні тематичну картину. На гігантському настінному полотні оживе трьохсотлітня історія львівського пивоваріння! Існує легенда, що Роберт Домс свого часу хотів прикрасити одну із будівель Львівської пивоварні, зобразивши на ній процес та традиції пивоваріння. Для цього він навіть запрошував художників з Європи, які розробляли для нього ескізи майбутнього настінного живопису. Нажаль, йому так і не вдалось реалізувати цю ідею. Зате сьогодні у нас є можливість завершити справу легендарного Роберта Домса і увіковічнити історію Львівської пивоварні на картині-рекордсмені.  
Згодом епіцентр Дня міста переміститься у серце міста – на площу Ринок. Тут працюватиме фотосалон, де кожен охочий зможе у цей день приміряти на себе образи легендарної львівської пари: славетного львів’янина Роберта Домса і його миловидної служниці Зосі, в яку він був до нестями закоханий.
А о 17:15 на сцені на площі Ринок розпочнеться музичний перформанс. У концерті візьмуть участь заслужена артистка України Наталка Карпа, Ірина Федишин, популярні гурти «Rock-H» і «Mad Heads XL». А завдяки запальним і водночас романтичним танцювальним номерам від балету Ірини Мазур «Життя» публіка раз у раз матиме змогу здійснити подорож у минуле Львова – загадкове, неповторне і сповнене пригод.  
Тарас Маципура, провідний бренд-менеджер ТМ «Львівське» компанії Carlsberg Ukraine: «Пиво «Львівське» незмінно шанує добру традицію – відзначення дня народження рідного міста. Цього року ми вирішили пригадати ще одну цікаву сторінку з історії Львова, а зокрема Львівської пивоварні, та вшанувати одну із важливих для нашого підприємства постатей - Роберта Домса. Адже у наступному році нашій найстарішій броварні України виповниться 300 років. Це важлива дата, до якої уже сьогодні активно готується наша компанія. Ми обіцяємо з цієї нагоди тішити шанувальників пива «Львівське» новинками та цікавими подіями».

* * *
 
Про компанію Carlsberg Ukraine:

Carlsberg Ukraine є частиною Carlsberg Group, однієї з провідних пивоварних груп у світі з великим портфелем брендів пива та інших напоїв. У Carlsberg Group працює понад 40 000   людей, а продукція Групи продається на більш ніж 150 ринках світу. За підсумками 2013 Carlsberg Group продала понад 138 мільйонів гектолітрів пива.

Додаткова інформація на сайті www.carlsberggroup.com

До складу Carlsberg Ukraine входять заводи в м.Запоріжжя, м.Київ та м.Львів. У компанії працює понад 1700 людей. У портфель Carlsberg в Україні входить пиво, алкогольні та безалкогольні напої наступних торгових марок: «Львівське», «Балтика», Carlsberg, Tuborg, «Арсенал», «Славутич», «Жигулівське Запорізького Розливу», Holsten, «Хмільне», «Квас Тарас », Somersby, Guinness, Kilkenny, Harp, Warsteiner, Grimbergen. Carlsberg Ukraine входить до списку крупних платників податків країни і є найбільшим датським інвестором в Україні.

За даними Nielsen*, за підсумками 2013 року Carlsberg Ukraine займає позицію №2 на ринку пива України з часткою 27,9%, на ринку квасу частка компанії складає 28% у натуральному виразі.

Детальна інформація: www.carlsbergukraine.com  

Читайте новини компанії на офіційній сторінці у facebook www.facebook.com/CarlsbergUkraine
 
* Nielsen Holdings N.V. (NYSE: NLSN) - провідний світовий постачальник аналітичних даних про споживчу поведінку і купівельні звички. Більш детальну інформацію можна отримати на сайті www.nielsen.com.

За додатковою інформацією просимо звертатися:
Олександр Шевельов
Noblet Media CIS
+38 044 201-01-95
+38 066 219-33-41
a.shevelyov@nobletmedia.com

ТЕГИ : пиво львівське

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат