Експерт з туризму Федір Шандор обіцяє, що Ужгород стане велостолицею України (ФОТО)

admin 18.04.2014 11:09 ДОЗВІЛЛЯ

 

В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, головною темою якого стало відкриття цьогорічного велосипедного сезону в Ужгороді та проведення першого Night Ride цього року у місті.

25 квітня в Ужгороді з площі Народній стартує перший «NightRide» у цьому сезоні.
Про це повідомила Віталія Мунчак, організаторка заходу. «Темою велосипедного відкриття є вільна тематика під назвою «Вільні люди на велосипедах», - каже Віталія. - Будемо пропагувати здоров’я, мир, активний спосіб життя, зважаючи на події в Україні та світі».

Збір учасників о 18.30, вже о 19.00 вони виїдуть у бік ПАДІЮНу для участі у флеш-мобі. Традиційно   велосипедисти проїдуться центральними вулицями міста, родзинкою сезону стане   флешмоб із сухими фарбами, який пройде на території УжНУ та ПАДІЮНу. Охочі кидатимуться сухими фарбами, а на переможця лотереї очікує приз - путівка до Кракова. Організатори очікують не менше 300 учасників, можуть зібрати навіть до 600.
Федір Шандор, завідувач кафедри туристичної інфраструктури та сервісу УжНУ розказав, що завдяки співпраці з ДАІ, Ужгород буде не просто велостолицею, а   задаватиме тон іншим містам. «До велодоріжок ще справа, щоправда, не дійшла, але велознаки появилися. Передбачено, що ми будемо проводити безкоштовні велоекскурсії раз у місяць. Також на цей сезон підготовано соціальні велосипеди за підтримки спілки діабетиків та деяких фармацевтичних компаній. Відкрито перший вело готель. Є не просто тимчасова а постійно діюча оренда від «Ретробайка», - каже Федір Шандор.

За його словами, не всі велосипедисти дотримуються правил дорожнього руху, тому минулого року були створені групи вело комісарів, які допомагають велотуристам бути відповідальними.
Олексій Співак, начальник Ужгородського відділу ДАІ додав, що ДАІ має
великий досвід співпраці з організаторами Night Ride: « Силами працівників Державтоінспекції ми будемо забезпечувати рух велосипедистів усім маршрутом, який є доволі немалим. Тому просимо населення підійти до моментів обмеження руху на окремих вулицях під час акції з розумінням».

Сам начальник ужгородського ДАІ теж активний велосипедист і брав участь у     велозаїзді минулого року. За його словами, на сьогодні перша проблема велоруху, що багато велосипедистів   з правилами дорожнього руху знайомі поверхово. Хоча досвідчених власників двоколісного транспорту стає більше. «Дякуючи ситуації в державі, а також цінам на пальне, багато-хто пересідає з авто на велосипед. На сьогодні водії звикли до того, що на проїзній частині значна кількість велосипедистів». – каже О.Співак.

admin


За матеріалами Ужгородського прес-клубу, фото: Аня Семенюк

ТЕГИ : Федір ШандорNightRideвелосипедвелотуризмВіта Мунчак

Коментарі :


23.04.2014 09:00 Вася друг Васі

Дійсно "липова", а не справжня.


18.04.2014 17:21 вася

буде найдовша липова велостолиця


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат