В Ужгороді погрожують штрафами за спалену траву

admin 28.02.2013 10:42 РАТУША

Із початком весни пожежі, пов’язані з випалюванням сухої трави, опалого листя, інших рослинних залишків на полях та городах, стають справжнім лихом. Спалювання листя і сухої трави вкрай небезпечне!

При спалюванні сухої трави та чагарників випадково можна завдати великого лиха. У 2012 році у м. Ужгород та Ужгородському районі підрозділами МНС було здійснено 224 виїзди на гасіння сухої трави та чагарників, де вогнем було знищено 4 дачні будівлі, водонапірну насосну станцію, дерев’яні огорожі, виноградні насадження.
Вогонь випалює коріння першоцвітів, повністю знищує родючий шар грунту, знищує комах, та тварин які живуть у ньому.
При згоранні лише однієї тонни рослинних залишків у повітря вивільняється близько 9 кг мікрочастинок диму, до складу якого входять пил, окис азоту, чадний газ, важкі метали і канцерогенні сполуки. Разом із димом виділяються й найотруйніші речовини для людини – діоксини.
Нагадуємо, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання стерні, лугів, пасовищ, ділянок з степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, а також опалого листя у парках, інших зелених насадженнях та газонах у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього середовища або порушення умов такого дозволу - тягне за собою адміністративну відповідальність. У цьому випадку приватним особам доведеться заплатити штраф від 170 до 340, а посадовцям – від 850 до 1190 гривень.
Враховуючи це, райвідділ з питань надзвичайних ситуацій звертається до всіх жителів району:
- не проводьте спалювання сухої трави на полях;
- будьте вкрай обережні у поводженні з відкритим вогнем;
- не залишайте без нагляду розпалене багаття;
- не розпалюйте багаття біля будинків та садиб;
- забезпечуйте себе первинними засобами пожежогасіння.
Основні заходи пожежної безпеки нескладні і не вимагають великих матеріальних витрат, але їх своєчасне й ретельне виконання дозволить надійно перекрити шлях вогню.

admin


За матеріалами прес-служби Ужгородської міськради

ТЕГИ : палити травуУжгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат