Футбол. Зимова першість Іршавщини стартувала з невеличкої сенсації

Євген Свищо 22.02.2013 16:07 СПОРТ

 

Минулої неділі стартувала зимова першість Іршавського району з футболу. Дві групи, на які розділили команди, вийшли трішки нерівними як за кількістю, так і за силою учасників. В зоні «А» на стадіоні села Імстичево за дві путівки змагається 6 клубів, в зоні «В» в Заріччі – 4.

У центральному матчі минулого уїк-енду зустрілись «Кушниця» та «Сільце». Гравці «Сільця» одразу захопили контроль над М’ячем і тримали його до фінального свистка. Традиційно вперед вів за собою партнерів Сергій Білан, який на початку мав кілька нагод відзначитись. Найреальніша з них трапилась на 12-й хвилині, коли арбітр за грубу гру проти форварда призначив у ворота «Кушниці» пенальті. С. Білан пробив у воротаря, а коли побіг на добивання, то під час чергового зіткнення отримав травму і змушений був залишити поле. Арбітр вирішив, що в тому епізоді порушення правил не було. В першому таймі кілька нагод забити втратили і його партнери Микола Фущич та Михайло Ваш. Найнебезпечніше було на доданій до першого тайму хвилині, коли М. Фущич виконав ним самим зароблений штрафний з 17-ти метрів. М’яч після його удару пролетів над правою дев'яткою. Футболісти «Кушниці» відповіли легенькими контратаками за участю Василя Мелеша, Івана Моржуля та Михайла Пітри.

На 38-й хвилині арбітр призначив другий пенальті у ворота «Кушниці» за грубу гру у власному штрафному майданчику. Василь Костелеба з точки пробив повз ліву стійку. Його партнери продовжили шукати щастя біля чужих воріт. Команда з гірської Іршавщини відбивалась з останніх сил, а в одній з контратак на 56-й хвилині провели разючу контратаку. Василь Мелеш зіграв у відборі, віддав уперед на Іван Моржуля, а той навісив на Олександра Шитіва. Останній ударом головою спрямував М’яч у правий нижній кут.   Воротар уже присів і нічого не міг зробити – 1:0. «Сільце» втартило нагоду відгратись через 4 хвилини, коли після прострілу Василя Костелеби, захисник зрізав його в сторону власних воріт. На щастя М’яч пролетів над перекладиною. На 69-й хвилині Василь Мелеш міг подвоїти рахунок, та М’яч після його удару полетів у метрі над перекладиною. Гра так і завершилась перемогою горян – 1:0.

Один із фаворитів турніру «Боржава» з Довгого втратила цінні очки у грі з міцним середнячком «Греблею» – 1:1. Обидва М’ячі були курйозними. Довжанці пропустили у дебюті гри, коли після удару-прострілу лідера атак «Греблі» Михайла Стільника, М’яч від рук воротаря зрикошетив у сітку. «Боржаву» за собою вперед вели досвідчений Михайло Якуб та креативний Михайло Батрин. Перший завдав більше за всіх ударів, а другий здійснив найбільше перехоплень М’яча та розпочинав з глибини атаки «річкових». Однак, найреальніша нагода в першому таймі сталася біля протилежних воріт. Андрій Лутак на 16-й хвилині вийшов майже віч-на-віч із воротарем. Захисники помилилися при створенні штучного положення поза грою, і дозволили йому   влучно пробити. «Боржаву» від другого голу врятувала стійка. Перший тайм так і завершився мінімальною перевагою «Греблі» – 1:0.

Другий став ще динамічнішим. М. Якуб мав реальну нагоду зрівняти рахунок на 38 хвилині, коли замкнув прострільну передачу з лівого флангу Євгена Меленя. Однак цього разу фортуна у вигляді влучання в поперечину була на боці суперника. На 41-й хвилині Михайло Стільник втратив можливість оформити дубль, коли на його удар у правий кут зреагував воротар. А через хвилину «Боржава» зрівняла рахунок. Після удару-прострілу Олександра Михайлюка, М’яч зрикошетив від М. Батрина в правий кут воріт і, ковзнувши по рукавичках голкіпера, влетів в сітку – 1:1. Надалі М. Батрин більше асистував партнерам, однак рахунок після численних ударів залишився незмінним – 1:1. Ще в одній грі першої групи «Білки» без надзусиль перемогли «Імстичево – 2:0.

У групі «В» юнаки іршавської «Бужори» до перерви чинили гідний опір «Шахтарю» з Ільниці, однак у підсумку розгромно поступились – 0:3. «Заріччя» каменя-на-камені не залишило від дублерів «Великого Раківця» – 6:1. У групі «В» можлива дозаявка команди з Виноградівщини – «Фанчикова», після чого першість набуде відкритого статусу і можуть бути внесені корективи в розклад ігор.

Матчі 2-го та 3-го турів відбудуться у неділю, 24 лютого та 3 березня відповідно. У 2-му турі цікавими обіцяють бути двобої «Кушниця» – «Боржава» та «Сільце» – «Білки», а в 3-му – «Заріччя» – «Шахтар» та «Білки» – «Кушниця».  

1 тур
17 лютого, неділя:
«Кушниця» – «Сільце» – 1:0, «Боржава» – «Гребля» – 1:1, «Білки» – «Імстичево» – 2:0, «Шахтар» – «Бужора» (юнаки) – 3:0, «Заріччя» – «Великий Раковець» (ю.) – 6:1.

2 тур
24 лютого, неділя:
Зона «А», стадіон с. Імстичево:
10.30 – «Кушниця» – «Боржава», 12.00 – «Сільце» – «Білки», 13.30 – «Гребля» – «Імстичево»,
Зона «В», стадіон с. Заріччя: 12.00 – «Заріччя» – «Бужора» (ю.), 13.30 – «Шахтар» – «Великий Раковець» (ю.),

3 тур
3 березня, неділя:
Зона «А», стадіон с. Імстичево:
10.30 – «Боржава» – «Імстичево», 12.00 –«Білки» – «Кушниця», 13.30 – «Гребля» – «Сільце»,
Зона «В», стадіон с. Заріччя: 12.00 – «Бужора» (ю.) – «Великий Раковець» (ю.), 13.30 – «Заріччя» – «Шахтар».
                                                                                                       

Євген Свищо

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат