"Чи переможе прокуратура злочинний клан Ужгородської мерії"

admin 18.02.2013 11:38 ПОДІЇ

До редакції надійшов текст від Ужгородської української богословської академії щодо приватизації архітектурного комплексу місцевого значення "Корона". Подаємо листа.


Нагадаємо, що СБУ встановила факти, які можуть свідчити про корупційні дії депутата Ужгородської міськради щодо приватизації "Корони" — читайте тут

18 лютого о 10.00 в Ужгородському міськрайонному суді відбудеться судове засідання в справі незаконної приватизації комплексу "Корона" в Ужгороді, а фактично відвертої крадіжки в ужгородської міської громади нерухомого майна і цинічного випаду проти Української Православної Церкви, шляхом рейдерського захоплення приміщень, в яких розміщено Духовно-навчально-науковий комплекс «Ужгородська українська богословська академія імені святих Кирила і Мефодія – Карпатський університет імені Августина Волошина». Цього разу прокуратура Ужгорода клопотатиме про накладення арешту на будівлі за адресою м. Ужгород, пл. Театральна, 5, 7 (комплекс «Корона»), аби запобігти його незаконному відчуженню та фактичній крадіжці.

Як стало відомо, слідчими Ужгородського МВ УМВС України у Закарпатській області,   після тривалих перепетій та бюрократичної волокіти (а можливо і певного кришування з боку окремих посадових осіб правоохоронної системи корупційно-злочинного угрупування Ужгородської міської ради), все ж таки було порушено кримінальну справу за ознаками ч. 1 ст. 365 КК України (Перевищення влади або службових повноважень)   щодо незаконної приватизації майнового комплексу "Корона" (м. Ужгород, пл. Театральна, 5, 7) та внесено 23 листопада 2012 року відповідні дані   до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Досудове розслідування за матеріалами додаткової перевірки за заявами керівництва Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина і   депутатів Ужгородської міської ради щодо протиправних дій Ужгородського міського голови Віктора Погорєлова під час відчуження колишнього готельно-ресторанного комплексу   «Корона» (Ужгород, пл. Театральна, 5,7 – в яких розміщено академію та університет Української Православної Церкви) було розпочате 23 листопада 2012 року слідчим прокуратури міста Ужгорода за дорученням прокурора міста Ужгорода Івана Штефанюка   та належного контролю з боку прокурора Закарпатської області Анатолія Петруні.
Слідством на сьогодні   встановлено, що міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов в 2011 році, "діючи умисно, розуміючи, що відповідно до ст. 42 Закону України "Про місцеве самоврядування" міський голова не вправі вносити зміни до рішення ради та її виконавчого комітету, одноособово змінив об’єкт комунальної власності за адресою   м. Ужгород, пл. Театральна, 5,7 на цілісний майновий комплекс, яке є виключною компетенцією міської ради". За матеріалами слідства, у подальшому це "призвело до проведення конкурсу з приватизації вказаного об’єкта комунальної власності з   порушенням чинного законодавства та ненадходження у місцевий бюджет значних коштів від приватизації даного об’єкту внаслідок   заниження його вартості та незаконного відчуження об’єкта комунальної власності, що становить тяжкі наслідки економічним інтересам територіальної громади міста Ужгорода та державних інтересів". Відповідно, на думку слідчих органів прокуратури, такі дії Ужгородського міського голови Віктора Погорєлова (який у свій час уже відбував кримінальне покарання у види позбавлення волі за вимагання та отримання хабара) підпадають під ч.1 ст.365 КК України (Перевищення влади або службових повноважень).
Паралельно прокуратурою Ужгорода було розпочате інше досудове розслідування за заявою керівництва Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина – щодо зловживання службовим становищем Ужгородським міським головою Віктором Погорєловим всупереч чинному законодавству під час оформлення права власності на об’єкт нерухомого майна, що знаходиться за адресою м. Ужгород, вул. Гойди,4, та був придбаний з метою переселення академії та університету в наслідок рейдерської спроби незаконної «прихватизації» приміщень за адресою м. Ужгород, пл. Театральна, 5, 7 (комплекс «Корона»), в яких і розміщувались УУБА-КаУ.
Саме з метою відвертого шантажу і залякування, корупційно-злочинне угрупування Ужгородської міської ради (при певній підтримці окремих посадових осіб правоохоронних органів і суддів Господарського суду в Закарпатській області) тривалий час здійснювало різного роду тиск на ректора УУБА-КаУ, Уповноваженого Української Православної Церкви з питань вищої освіти і науки архімандрита Віктора (Бедь) з метою добитись безоплатної переуступки прав на ПП «Коруна» (власника Патенту на право оренди до 2047 року і викупу вище зазначеного нерухомого майна). З цією метою було організовану порушення ряду безпідставних кримінальних справ,   прокурором міста Ужгорода (І.М.Штефанюк) було подано абсурдний позов (з порушенням строків позовної давності і за надуманими підставами) про визнання недійсними договорів купівлі-продажу Патенту на право оренди 1997 року та Договору оренди від 1999 року щодо ПП «Коруна» та його власника (який на сьогодні хоч і був відкликаний органами прокуратури, але встиг бути задоволеним корумпованою колегією Львівського апеляційного господарського суду. При цьому даному незаконному   рішенню передувало інше незаконне рішення щодо позбавлення ПП «Коруна» права на приватизацію, яке ухвалила суддя Господарського суду в Закарпатській області Ірина Івашкович), керівництвом Ужгородської міської ради вчинялись перешкоди в користуванні, придбаної у власність університетом, земельною ділянкою, робились перепони щодо будівництва Академічного храму та безпідставно не проводилась реєстрація права власності на університет придбаних приміщень за адресою м. Ужгород, вул. Гойди, 4, систематично проводилась компанія по дискредитації, обливанню брудом   і цькуванню архімандрита Віктора (Бедь) тощо.   Дійшло навіть   до того, що втративши совість та страх Божий, Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов, з метою тиску та шантажу щодо ректора Ужгородської української богословської   академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина (Духовно-навчально-наукового комплексу Української Православної Церкви), з метою прикриття свої явно незаконних дій, у компанії із всім відомим авантюристом-ресторатором в кінці грудня 2012 року надіслали листа членам Священного Синоду Української Православної Церкви, в якому оговорили архімандрита Віктора (Бедь), та по суті   обвинуватили в тому, що він захищає інтереси УПЦ і не дає цим казнокрадам здійснювати корупційно-злочинну діяльність по захопленню приміщень, в яких розміщено академію і університет УПЦ.
Наприкінці листопада 2012 року прокуратурою міста Ужгорода вище зазначені кримінальні провадження було об’єднано в одне.
Та поряд із цим, слід зазначити те, що органами прокуратури і міліції безпідставно, так по сьогоднішній день і не порушено кримінальну справу по факту фактично рейдерського захоплення приміщень за адресою м. Ужгород, пл. Театральна, 5, 7, корупційно-злочинним угрупуванням діючим в Ужгородській міській раді, в результаті якого ПП «Коруна» була протиправно позбавлена законного права на приватизацію зазначених приміщень, які у відповідності до волі власника підприємства (Чаплай Катерини Кирилівни – мами архімандрита Віктора (Бедь) та за згодою його брата – Володимира Бедь)   з благословення Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви були переуступленні для використання, а в подальшому передачі у власність і розміщення в них Духовно-навчально-наукового комплексу Української Православної Церкви.
На сьогодні, з метою   запобігти незаконним діям, пов’язаним з відчуженням майнового комплексу "Корона", прокуратура Ужгорода в ході зазначеного судового засідання, призначеного на 18 лютого, добиватиметься накладення арешту на зазначене майно – цілісний майновий комплекс, розташований за адресою м.Ужгород, площа Театральна, 5,7.
Дана справа призначена до розгляду суддею   Віталієм Малюком. Та слід зазначити, що за інформацією інтернет-видання Закарпаття онлайн, суддя Віталій Малюк ситуативно він належить до "сфери впливу" заступника голови Ужгородського міськрайонного суду Ігора Семерака, який   в свою чергу, перебуває в близьких особистих стосунках з іншим фіґурантом справи по незаконній приватизації комплексу "Корона" – депутатом Ужгородської міської ради Іваном Волошиним.
Як уже повідомляло Закарпаття онлайн, 17 січня 2013 року працівниками УСБУ в Закарпатській області у процесі розслідування справ, дотичних до резонансної "приватизації" готельно-ресторанного комплексу "Корона" відносно Івана Волошина  (депутат Ужгородської міської ради – секретаря постійної комісії з питань майнової політики, власності приватизації Ужгородської міської ради, а також член конкурсної комісії з приватизації) було складено протокол  про вчинення ним адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ст.172-7 КУпАП, якою передбачено відповідальність за порушення вимог щодо неповідомлення про конфлікт інтересів.
18 січня 2013 року вищезгаданий протокол було направлено на розгляд в Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області. Зазначену справу доручено розглядати судді Віталію Сочці. З того часу розгляд цієї справи двічі переносився – вперше, начебто, через хворобу судді, вдруге – через неявку прокурора. Втім, прокуратура Закарпатської області устами своєї прес-служби  офіційно повідомила, що прокурор не зміг взяти участь у зазначеному судовому засіданні виключно через те, що його не було повідомлено про призначення засідання.
Як повідомляють джерела Закарпаття онлайн, зазначені справи і діяльність суддів перебувають під особливою опікою правоохоронців і контролем громадськості, а тому, зважаючи на послідовність зусиль Управління СБУ в Закарпатській області та прокуратури Закарпатської області у відстоюванні інтересів громади Ужгорода у справі незаконного продажу комплексу "Корона", справа має всі шанси завершитися перемогою закону, а не кримінальної складової.
Та все ж питання про те хто кого, органи прокуратури переможуть корупційно-злочинний спрут Ужгородської міської ради (підтриманий окремими посадовими особами правоохоронних органів та суддями Господарського суду в Закарпатській області і Львівського апеляційного господарського суду), чи корупційно-злочинна мафія в чергове доведе, що Україні іще дуже і дуже далеко до правової держави, наразі залишається відкритим ?
Так само як і відкритим залишається питання про те, яким чином Президент України Віктор Янукович – лідер правлячої політичної Партії Регіонів, може миритись з тим, що в лавах його політичної партії може перебувати така особа як Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов, наразі замішаний у корупційному скандалі щодо незаконної «прихватизації» комплексу «Корона», цинічному відношенню до закладів вищої освіти (зокрема і духовної) та зневажливому ставленні до Української Православної Цервки.
     

admin


За матеріалами Комітету захисту прав людини Християнсько-народного союзу Закарпаття

ТЕГИ : КоронаПрокуратураІван ВолошинУжгородЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат