Понад 4 тисячі студентів вийшли страйкувати в Ужгороді (ФОТО)

Вікторія Жуйко, День, фото автора 02.12.2013 11:37 ПОДІЇ

За кілька хвилин площа Театральна була вщент забита людьми. Більшість –студенти Ужгородського національного університету.

Молодь кількатисячною колоною пройшла центральними вулицями міста, співаючи гімн і закликаючи усіх до страйку. Настрій студентів – веселий, акція повністю мирна. Зібравшись на площі, мітингувальники вигукують гаслі «Разом, і до кінця!» та «Зека геть!».

У соціальний мережах з’явилося звернення вчених Ужгородського національного університету з приводу силового розгону демонстрації та побиття студентів на майдані Незалежності в Києві 30 листопада 2013 р. «Ми обурені незаконним силовим придушенням мирного зібрання 30 листопада 2013 р. в центрі Києва. Внаслідок брутального застосування сили працівниками міліції поранено десятки молодих людей – громадян України, які вийшли відстояти своє право на європейське майбутнє України. Проявляємо солідарність з громадянами, які реалізовували своє конституційне право на мирне зібрання з метою якнайшвидшого підписання Угоди про асоціацію з ЄС і водночас глибоке обурення діями працівників міліції. Сила і мирне зібрання – несумісні речі в правовій державі. Підтримуємо ініціативу студентських організацій УжНУ щодо приєднання до загальнонаціонального страйку. Вимагаємо притягнення до відповідальності всіх посадових осіб, причетних до побиття студентів 30 листопада 2013 р.:   і виконавців, і тих, хто віддавав наказ» - йдеться у зверненні. Наразі його активно підписують науковці УжНУ.

Тим часом з метою забезпечення реалізації викладачами, співробітниками та студентами Ужгородського національного університету конституційного права вільно висловлювати, демонструвати, формувати свої думки, погляди і переконання та збиратись для їх мирного вираження ректор УжНУ Федір Ващук видав відповідний наказ, згідно з яким відсутність на лекція та практичних заняттях студентів та співробітників УжНУ з 2 по 6 грудня буде вважатися відсутністю з поважної причини.

Вікторія Жуйко, День, фото автора

ТЕГИ : Євромайдан

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат