Коментар голови Закарпатської ОДА Ледиди щодо скасування осінніх канікул (ФОТО)

такст і фото: прес-центр Закарпатської ОДА 28.10.2013 11:45 ПОЛІТИКА

Олександр ЛЕДИДА: "Рішення про відміну канікул місцеві ради приймають самостійно. Відтак, воно має бути обґрунтованим   у кожному окремому випадку".

Голова Закарпатської ОДА прокоментував ситуацію з перенесенням шкільних канікул:
– Так, ми справді на обласному рівні рекомендували місцевим органам самоврядування розглянути можливість перенесення осінніх канікул з тижня, що почався, на зиму – таким чином, подовживши зимовий відпочинок учнів. Насправді, цьому є кілька причин. По-перше, оскільки тримається тепла погода, то заклади освіти можуть суттєво зекономити на опаленні – а всі заощаджені гроші, наголошу, залишаться на потреби кожного конкретного закладу. По-друге, подовжені канікули взимку дозволять вберегти здоров’я дітей від грипу, - наголосив очільник області.

Як проходив мітинг з яйцями - читайте - тут

Олександр Ледида також зауважив:
– Розпорядження про перенесення канікул є рекомендаційним, а в жодному разі не ультимативним. Рішення про відміну канікул самостійно приймають місцеві ради. Відтак, воно має бути обґрунтованим   у кожному окремому випадку. Тому, якщо виникають непорозуміння чи невдоволення місцевих громад, це значить одне: керівники органів місцевого самоврядування та шкільні колективи не почули одне одного. Саме така ситуація, на жаль, виникла зараз в обласному центрі. На моє переконання, вичерпати конфлікт можна тільки через конструктивний діалог влади, освітян, учнів та батьків. Ще раз наголошую: аби рішення перенести осінні канікули було об’єктивним та виваженим, приймати його мали спільно. Адже маємо кілька прикладів, де у закарпатських містах канікули таки розпочались сьогодні, як і було заплановано.  

такст і фото: прес-центр Закарпатської ОДА

ТЕГИ : школаканікулиУжгородолександр ледида

Коментарі :


01.11.2013 19:31 мама

З ким діалог вести? Такі як Погорелов та й ви пане Ледидо не здатні до діалогів. Ви дорвались до влади, щоб свої інтереси задовільнити будь-яким способом, а не дбати про суспільство, а тим більше про інтереси дітей.


28.10.2013 12:02 Педогог

Пане Ледидо,рекомендації треба давати розумні,виважені,порадившися зі заючими людьми.Але цього всього,мабуть,не було.Бо розуму не вистачає.Шкода,але це інашаПедагогів,вина.Слабо Васвчили розумному,доброму,вічному.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат