В Ужгороді затримали чиновника Ужгородської міськраді на 600 доларів хабаря (ДОПОВНЕНО)

admin 15.10.2013 11:29 КРИМІНАЛ

Працівники Закарпатської прокуратури області при одержанні 600 дол. неправомірної вигоди затримали чиновника з Ужгородської міськради - в.о. начальника управління містобудівного комплексу та земельних ресурсів Ужгородської міської ради Леоніда Самсонова.

Прокуратурою Закарпатської області внесено відомості до ЄРДР   та розпочато   досудове розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) щодо вимагання та отримання неправомірної вигоди заступником начальника управління містобудівного комплексу та земельних ресурсів Ужгородської міської ради.

Наразі встановлено, що посадовець вимагав в ужгородця   вказану суму неправомірної винагороди за   позитивне сприяння з використанням свого службового становища у вирішенні питання щодо видачі дозволу по здійсненню торгівельної діяльності на території м. Ужгорода.
Вчора, близько 17 год. вечора, під час отримання раніше обумовлених коштів в одному з кафе міста він був викритий працівниками прокуратури Закарпатської області спільно з працівниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБ України в Закарпатській області.
Під час огляду місця події, проведеного із застосування відеозйомки, вилучено предмет неправомірної вигоди – грошові кошти в розмірі 600 доларів США та змиви із рук.
Прокуратурою області забезпечено контроль за ходом досудового   розслідування.

Довідка:
ч. 4 ст. 368 КК України - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди - карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

admin


За матеріалами прес-служби прокуратури Закарпатської області

ТЕГИ : ЗакарпаттяУжгородУжгородська міськрадахабарПрокуратура

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат