В Ужгороді відбудеться концерт польського струнного квінтету (АФІША+ВІДЕО)

admin 09.10.2013 09:39 ДОЗВІЛЛЯ

16 жовтня, о 19:00 у “Мистецькому центрі "Галерея ІЛЬКО" в Ужгороді відбудеться музичний вечір в стилі   world music. Гратиме струнний квінтет з Польщі "VOŁOSI".

Гурт Vołosi з’явився на європейській world music сцені після тріумфального виступу на фестивалі Польського Радіо «Нова традиція» у   2010 році. Несподіване поєднання класичних стандартів і фольклорних мотивів, що так вразило публіку та критиків, невипадкове. Учасники гурту Кшиштоф і Станіслав Ласони — випускники музичної академії імені Кароля Шимановського (Катовіце), зачаровані народною музикою, яку з дитинства чули у довколишніх гірських селах. Збігнєв Міхалек, Ян Качмажик та Роберт Важут — гуральські народні музики, мешканці гір, де сходяться кордони Чехії, Польщі та Словаччини.

Vołosi грають надзвичайно емоційно, захоплюючись та захоплюючи потоками балканських, трансільванських і карпатських мотивів, переплетених із класичними мелодіями європейських композиторів. Майстерність найвищого рівня поєднується у них із невимушеністю, а енергія — з вишуканістю. Сьогодні кількість шанувальників гурту невпинно зростає, і не лише у Польщі, а й у Грузії, Данії, Німеччині, Великобританії. В Україні гурт став справжнім відкриттям міжнародного фестивалю АртПоле’2012, підтвердивши свій успіх аншлаговими виступами у семи українських містах.

Як завжди – чудова акустика та безпосереднє оточення музикою, і найкращі враження.

Вхід: 100 грн.

admin


За матеріалами організаторів

ТЕГИ : Галерея ІЛЬКОVOŁOSIмузикаконцертУжгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат