Петанк. «Каштани» в Ужгороді зібрали 70 учасників з 10-ти країн

Федерація петанку України 04.10.2013 17:54 СПОРТ

В Ужгороді відбувся традиційний крупний міжнародний турнір з петанку «Каштан-2013», в якому взяли участь 70 учасників з України, Росії, Болгарії, Словаччини, Чехії, Угорщини, Литви, Голландії, Марокко та США.


Змагання тривали в Боздоському парку Ужгорода протягом трьох днів. Переможцем першого ігрового дня — турніру тет-а-тет — став   Йоханнес Денекамп із Голландії. Друге місце — в киянина Сергія Жуковського, третім став словак Йозеф Халупчик.

Наступного дня в змаганнях дуплетів переможцями стали спортсмени Литви, на другому місці — росіяни і третьою була команда з Угорщини. У турнірі «Б» цього ж дня перемогу святкували ужгородці.

Третього ігрового дня змагалися команди-триплети і тут перше та друге місця завоювали росіяни, а третіми стали ужгородці. У турнірі «Б» перемогу святкували харків’яни.

Варто зазначити, що турнір «Каштани» єдиний з усіх турнірів на теренах колишнього СНД, який офіційно визнаний Все­світньою федерацією петанку і внесений в офіційний календар. Цей турнір також називають відкритим Кубком Європи.

Федерація петанку України щиро дякую за допомогу в проведенні турніру голові Закарпатської ОДА Олександрові Ледиді, депутатові Верховної Ради Іванові Бушку, депутатові Закарпатської облради Олексієві Баранюку та депутатові Ужгородської міськради Богданові Андріїву за допомогу в підготовці турніру.

Як сказав Богдан Андріїв, петанк є одним із видів спорту, який найкраще розвивається саме в Закарпатті. «Всім відомо, що саме закарпатські петанкісти найсильніші в Україні й саме з наших спортсменів складається національна збірна України, яка бере участь в чемпіонатах Європи та світу. Варто зазначити, що це найбільш соціальний вид спорту, тобто, в петанк можуть грати малі, дорослі і навіть люди з фізичними вадами. Цей вид спорту є одним із головних кандидатів на внесення в розряд олімпійських видів спорту і, сподіваюся, що незабаром закарпатці прославлятимуть наш край на Олімпійських іграх».

Федерація також висловлює подяку проректорові УжНУ Федорові Шандору. Спонсором напоїв турніру стали пиво «Львівське», «Квас Тарас» та компанія «Скілур». Висловлюємо також подяку мережі магазинів сувенірів «Людмила», мережі салонів «Світ оптики», магазину модного одягу «H.I.S» та готелю «Ужгород».

 photo 411043504370-43D04300437043204380-1_zps58342200.jpg

Федерація петанку України

ТЕГИ : петанк

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат