Ужгородців готуватимуть до шлюбу і вчитимуть, як у ньому виживати

admin 04.10.2013 10:25 СОЦІО

В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, головною темою якого стала реалізація в Ужгороді освітніх проектів, які покликані підняти рівень підготовленості в більшості своїй незаміжніх та неодружених мешканців до створення сім'ї.

Один з таких проектів - «Анатомія шлюбу» - стартував в Ужгороді у квітні цього року. Вже 17 жовтня розпочинається другий етап навчань

Олеся Тимчак, адміністратор проекту розповіла: «Перший сезон проекту, як ми вважаємо, був успішним. У нас було 36 учасників, більшість успішно склали іспит. Отож, наразі стартує другий сезон. Починаючи з 17 жовтня, триватиме низка щотижневих семінарів – загалом 10. Основна мета – дати інформацію, знання, підготуватися до такої важливої події, як шлюб і сім’я. А також допомогти тим, хто вже створив сім’ю чи мав її минулому, проте зараз, з різних причин, самотні. Заняття триватимуть на другому поверсі будинку побуту, що на пл. Петефі (початок о 19.00)».
До слова, найстаршій учасниці проекту було 56 років.

Олексій Руденко, спікер проекту «Анатомія шлюбу» додав: «У навчальних закладах викладають різні предмети, проте нам не вистачає знань про сім’ю, щоб збудувати її міцною і щасливою. До нас приєдналися люди, які зацікавлені, щоб у нашому місті було менше розлучень і було більше щасливих сімей». Заняття включають і психологічні теми, і «практичні». Розглядають відмінності у психології жінок і чоловіків, ролі партнерів у шлюбі, сімейний бюджет вирішення суперечок та інші цікаві теми. Одна з головних тем, що пронизує усі заняття – сімейні цінності.  

Олег Бряник (благодійний фонд Олега та Ірини Бряників), який викладає тему «сімейний бюджет», зауважив, що чимало розлучень виникає саме через невміння правильно розпоряджатися коштами. «Ми з дружиною говоримо про це на власному прикладі. Оскільки навчилися на практиці мудро використовувати бюджет нашої сім’ї», - каже О. Бряник. Він, зокрема, порадив, ділити сімейний прибуток на 10 частин-«конвертиків» і використовувати на конкретні потреби тільки гроші із спеціально призначеного конверта, а не ті кошти, які були відкладені з іншою метою. На переконання Ірини Бряник, сімейний бюджет повинен бути саме спільним, це зміцнює сім’ю.
Роберт Горняк (громадська організація "Бахтале рома"("Щасливі роми") розповів про досвід розбитих сімей. «Анатомія шлюбу» - це дуже потрібний корисний проект для нашого міста, тому що розбитих сімей є дуже багато. Ми допомагаємо людям, надаючи їжу тим, хто її потребує. А проект щодо сімейних цінностей допоможе зберегти сім’ї», - каже Р. Горняк.
       

Олександр Лапчук, голова громадської організації "Ексит" зауважив, що те, що сьогодні маємо негативну ситуацію з дитячим алкоголізмом, наркоманією, безпритульністю повністю залежить від клімату в сім’ї. «Якщо ми будемо лікувати корінь, то все дерево буде здоровим», - каже Олександр Лапчук.
       

Роберт Йовні, голова комісії з питань моралі Громадської ради при Закарпатській ОДА додав, що такі проекти як «Анатомія шлюбу» корисні з точки зору розвитку суспільства. «Якщо ми не будемо відстоювати моральні цінності у сім’ї, суспільстві, то загубимо свою країну».

admin


За матеріалами Ужгородського прес-клубу

ТЕГИ : шлюбУжгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат