Турнір з тенісу серед спортсменів з вадами фізичного розвитку пройшов у Закарпатті (ФОТО, ВІДЕО)

admin 03.07.2013 10:11 СПОРТ

Міжнародний турнір з настільного тенісу серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату (УОРА) та вадами розумового та фізичного розвитку (ВРФР).

Нещодавно у спорткомплексі «Юність» проводився   Міжнародний турнір з настільного тенісу серед спортсменів з УОРА та ВРФР. Організаторами змагань Управління у справах молоді та спорту Закарпатської ОДА, ЗОЦФКСІ «Інваспорт», Закарпатський обласний осередок Української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату, Обласна дитячо-юнацька спортивна школа інвалідів, Обласний та міський центри фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».
У змаганнях прийняли близько 50 спортсменів з Волинської, Запоріжської, Донецької, Київської, Полтавської, Хмельницької, а також представники Берегівського, Іршавського, Мукачівського, Ужгородського районів Закарпатської області,   а також спортсмени з Російської Федерації та Приднісстров’я. Рівень спортивної майстерності учасників на цьому турнірі був доволі високий: 5 - КМС,   10 - І розряд.   Серед присутніх спортсменів було багато діючих чемпіонів та призерів України.
Серед дівчат з ураженням ОРА І місце посіла Тарасенко Анастасія з Мелітополя,   ІІ - Балега Евелін (Берегово), ІІІ – Труш Христина (Ужгород).
У молодшій віковій групі (юнаки) серед спортсменів з ураженням ОРА переміг Єлісов Денис з Київської області.
У молодшій віковій групі (юнаки) серед спортсменів з вадами РФР: І – Свида Микола, ІІ – Касинець Іван, ІІІ – Тирпак Іван, усі троє   учні Чертежської спеціальної школи-інтернату .
У старшій віковій групі (юнаки) серед спортсменів з вадами РФР: І – Ляхов Микола (Ужгород), ІІ – Лінкевич Владислав (Мукачево), ІІІ -   Кейк Михайло (Мукачево).
Доволі велика кількість учасників була в групі спортсменів з ураженням ОРА (візочники) переможці та призери класів 1-2 (складність ураження) Лавров Дмитро (м. Тираспіль, Придністров’я), Макаров Денис (м. Тираспіль, Придністров’я) , Балаж Віталій (Мукачево). А в групі 3-5 класів переможцем став Беклемешев Віктор (м. Макеевка, Донецька обл.), Кузук Дмитро (м. Тираспіль, Придністров’я), Моор Андрій (м. Тираспіль, Придністров’я) посіли ІІ і ІІІ місця відповідно.
Найзапекліша боротьба була в групі спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату (стоячі), адже тут приймали участь спортсмени, які змагаються у рейтингових змаганнях серед здорових спортсменів. По ступеню ураження спортсменів класифіковано на дві групи: класи 6-7 та класи 8-10.
У групі 6-7 класів: І – Клубов Володимир (м. Вологда, Росія), ІІ – Рошинець Віктор (м. Берегово), ІІІ – Кота Іштван (м. Берегово).
У групі 8-10 класів: Золото, другий рік поспіль виборов Май Іван з Полтави, срібним призером став Новицький Данило з Волинської області, а бронзу отримав Лизанець Олександр з Ужгорода.
Переможці та призери турніру були нагороджені грамотами, медалями та кубками, всі учасники отримали пам’ятні подарунки.
Статус міжнародного турнір з настільного тенісу 12-14 червня 2013 року отримав завдяки старанням голови Закарпатського обласного осередку Української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату Лизанця Олександра Михайловича. В Україні це поки що єдиний такий спортивний захід з настільного тенісу. Тож Ужгород і вся Закарпатська область можуть пишатись цим заходом. Сподіваємось в наступному році цей захід отримає ще більшу підтримку спонсорів і держави і пройде на ще вищому рівні.
Закарпатський обласний осередок Української федерації спорту висловлює щиру подяку за допомогу в організації міжнародного турніру з настільного тенісу генеральному директору ТОВ "Єврокар" Царенку Ігорю Анатолійовичу та народному депутату Верховної Ради України Бушку Івану Івановичу. Без них цей турнір не пройшов би на такому високому рівні. Крім того, щиру подяку ми висловлюємо Мачабелі Тетяні Мигалівні за теплий прийом спортсменів з Придністров’я і Російської Федерації в готелі "Гостинний Дім".

admin


За матеріалами Адміністрації ОДЮСШІ

ТЕГИ : тенісспортЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат