Пиво «Львівське» привітало рідне місто зі святом оригінальним музичним літописом

14.05.2013 17:58 ПОДІЇ

В рамках проекту «Музика, народжена Львовом» у столиці Галичини відкрили меморіальну дошку Кос-Анатольському, пригощали улюбленими стравами львівських музичних легенд і співали міські шлягери.

11 травня 2013 року стародавнє місто Лева відзначило своє 757-річчя. Перше українське пиво «Львівське» привітало рідне місто з Днем народження музичним літописом «Музика, народжена Львовом». Завдяки бренду «Львівське» вперше трьохсотлітня музична історія міста Лева пролунала у його «серці» та ожила у творах найвідоміших композиторів і виконавців, які були натхненні Львовом - від Ксавера Моцарта до Володимира Івасюка.
Масштабне святкування Дня міста з першим українським пивом розпочалось з важливої події не тільки для львівських шанувальників музики, але й для всієї музичної України. Опівдні відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки славетному українському композитору Анатолію Кос-Анатольському. Пам’ятна таблиця (скульптор – Володимир Цісарик, архітектор – Максим Швець) відтепер прикрашає фасад будівлі по вул. Л. Глібова, 15, у Львові, де останні сорок років свого життя жив маестро. На відкритті була присутня дружина композитора Надія Кос. «Мене переповнює хвилювання, - сказала пані Надія. – Цей барельєф мав з’явитися на цьому домі раніше… А з’явився лише тепер – і то завдяки ТМ «Львівське». Дякую вам, що повернули Анатоля додому. Він завжди поспішав сюди – у свою кімнату, до свого столу. Саме у цьому домі Анатоль написав багато пісень про Львів та львів’ян».
Програма святкування продовжилася у колоритних львівських ресторанах - «Віденська кав’ярня», «Вежа крамарів», «Хмільний Дім Роберта Домса», «Білий Лев» та «Перша кляса». У цих знаних гастрономічних закладах під виступи «живих» колективів шеф-кухарі розкрили усі секрети кухні по-львівськи. Гостям свята були презентовані улюблені страви, приготовані за рецептами знаменитих музичних родин Львова: бігос «Богема» від Кос-Анатольських, шніцель «При ватрі» від Білозірів, картопляники «Львівські» з грибною начинкою від Івасюків та ін. Усі ресторани, які взяли участь у проекті, отримали спеціальні сертифікати «Львівське» рекомендує». А «Віденська кав’ярня» перемогла у конкурсі львівської канапки, яка найкраще смакує до пива «Львівське»: ресторація вразила гурманів смакотою під назвою «Пивний дует».  
Завершився музичний літопис «Музика, народжена Львовом» на площі Адама Міцкевича п’ятигодинним святковим концертом. У ньому відомі львівські шлягери (пісні Кос-Анатольського, Весоловського, Івасюка, Білозіра, Морозова, «Братів Гадюкіних» та ін.) перед багатотисячною публікою виконали одні із кращих львівських артистів: вокальна формація «Піккардійська Терція», володар титулу «Голос країни» Павло Табаков, Назар Савко, Владіслав Левицький, Олена Корнєєва і гурт Green Silence. Однією з «родзинок» дійства стала гра на раритетному акордеоні Анатоля Кос-Анатольського – цей інструмент вперше прозвучав у руках маестро у 1932 р. Хореографічне оформлення музичного літопису здійснив балет «Життя». А режисером-постановником свята від ТМ «Львівське» виступила заслужена артистка України Ірина Мазур.
Тарас Маципура, провідний бренд-менеджер ТМ «Львівське» компанії Carlsberg Ukraine: «За доброю традицією, перше українське пиво, історія якого тісно пов’язана зі Львовом, від усього серця привітало рідне місто з Днем народження. Із року в рік ТМ «Львівське» влаштовує на День Львова незабутнє, яскраве свято, яке збирає у найчарівнішому та найдавнішому місті України шанувальників доброго пива та гарної музики. Цьогорічний музичний літопис «Музика, народжена   Львовом» став теж знаковим для славного міста Лева, адже зібрав найцікавіші музичні «родзинки» на одній сцені».
* * *

 
Про компанію Carlsberg Ukraine:

Carlsberg Ukraine є частиною Carlsberg Group, однієї з провідних пивоварних груп у світі з великим портфелем брендів пива та інших напоїв. В Carlsberg Group працює понад 41 000 чоловік, а її продукція продається на більше ніж 150 ринках світу. За підсумками   2012 року Carlsberg Group продала 140 мільйонів гектолітрів пива.
Додаткова інформація на сайті www.carlsberggroup.com

У склад Carlsberg Ukraine входять заводи в м.Запоріжжі, м.Києві та м.Львові. В компанії працює близько 3500 чоловік. В портфель Carlsberg Group в Україні входять пиво, алкогольні та безалкогольні напої таких торгівельних марок: «Львівське», «Балтика», Carlsberg, Tuborg, «Арсенал», «Славутич», «Жигулівське Запорізького Розливу», Holsten, Corona, Negra Modelo, «Хмільне», «Квас Тарас», Somersby, Guinness, Kilkenny, Harp, Warsteiner, Grimbergen.

Як повідомляє Nielsen*, за підсумками 2012 року Carlsberg Ukraine займає позицію №2 на ринку пива України з часткою 29,2% в натуральному вираженні. На ринку квасу компанія займає частку 34,4% у натуральному вираженні.

Детальна інформація: www.carlsbergukraine.com  

Читайте новини компанії на офіційній сторінці у facebook www.facebook.com/CarlsbergUkraine
 
*Nielsen Holdings NV (NYSE: NLSN) - провідний світовий постачальник аналітичних даних про споживчу поведінку і купівельних звичках. Більш детальну інформацію можна отримати на сайті www.nielsen.com.

За додатковою інформацією просимо звертатися:
Олександр Шевельов
Noblet Media CIS
+38 044 201-01-95
+38 066 219-33-41
a.shevelyov@nobletmedia.com

ТЕГИ : пиво львівське

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат