Чеське пиво литиметься в Ужгороді рікою

admin 09.05.2013 09:52 ДОЗВІЛЛЯ

 

24 травня Ужгород стане ще більш європейським. Цього разу впродовж 10 днів в обласному центрі Закарпаття пануватиме атмосфера Чехії: урочисті події, музика, розваги, національні страви і, звісно, справжнє чеське пиво.

«В Ужгороді чехів нема, але сліди їхнього перебування на цій території залишились у вигляді капітальних споруд, які, беззаперечно, є окрасою нашого міста», – розпочав свою розповідь про фестиваль «Дні чеської культури в Ужгороді» один з його організаторів Павло Чучка. За його словами, цього року фестиваль буде найдовшим, а програма – найнасиченішою, порівняно із попередніми двома роками, коли все святкування тривало, відповідно, два і три дні.

Розпочнуться заходи 24 травня о 15:00, коли представники від Закарпаття і краю Височіна Чеської Республіки пройдуть урочистою ходою від пам’ятника Томашу Масарику до транспортного мосту. За словами Павла Чучки, не всі ужгородці і гості міста знають, що транспортний міст (від проспекту Свободи) з минулого року має ім’я Томаша Масарика, першого президента Чехословацької республіки. Та тепер про цей факт свідчитиме великий білборд-вивіска, який встановлять з нагоди фестивалю.

Потім учасники ходи візьмуть участь у відкритті чергового міні-пам’ятника. Цього разу це буде їжачок – символ Їглави – чеського міста-побратима Ужгорода.

Після відбудеться урочисте відкриття ресторану-шапіто на 800 місць, де будуть представлені традиційні чеські страви і 8 видів пива. Ресторан під відкритим небом працюватиме усі 10 днів до півночі і розташовуватиметься у самому центрі Ужгорода – на площі перед обласним музично-драматичним театром ім.братів Шерегіїв.

О 17:00 на тому ж місці відбудеться фейеричний концерт закарпатського гурту «Рокаш».

Після дегустації і концерту нашого гурту на ужгородців чекає мюзикл – рок-опера «Jesus Christ Superstar», яка розпочнеться в облмуздрамтеатрі о 18:30. Павло Чучка наголосив, що цікавим фактом є те, що арію Юди виконуватиме прес-секретар Їглавської міської ради.

Крім того, як повідомили організатори, в рамках фестивалю відбудеться 6 рок-концертів (24, 25, 26, 31 травня та 1, 2 червня). Перед глядачами виступлять чеські рок-гурти «LADY CATE», «VIGO», «ARCISKAČÁNY   MORAVA», «CHINA BLUE», «JARDA HYPOCHONDR A DIVNA PARTA». Для відвідувачів усі концерти, в тому числі рок-опера, будуть безкоштовними.

Також впродовж фестивалю центром міста гулятиме дует «Швейк бенд», учасники якого представлятимуть фольклор кінця 19 початку 20 століття, гратимуть на гармоніці, роздаватимуть флаєри і запрошуватимуть закарпатців на фестиваль.

«Цей фестиваль, порівняно із більшістю, що проводяться у нас, має величезну перевагу: він тематичний. У нас, на жаль, кожен день села стає фестивалем. У даному ж випадку є цікава тема, продумана культурна програма, передбачена гастрономічна частина», – зазначив під час прес-конференції керівник «Турінформ-Закарпаття» Олександр Коваль. За його словами, «Дні чеської культури в Ужгороді» забезпечать атмосферу чеського міста. Крім того, це, на думку Олександра Коваля, хороший іміджевий хід, адже «привертає увагу Чехії і збільшує кількість візитів офіційних іноземних персон до Закарпаття».

admin

ТЕГИ : УжгородДні чеської культури

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат