Ужгородська міськрада відмінить рішення про встановлення плати за землю

admin 18.04.2013 10:03 РАТУША

Прокуратура Ужгорода через суд зобов'язала міську раду відмінити рішення про тимчасове встановлення плати за землю.

Прокуратура міста Ужгорода провела перевірку щодо дотримання службовими особами Ужгородської міської ради вимог “Земельного кодексу України”, Податкового кодексу України та Закону України “Про оцінку земель”.

Згідно з п. 271.1 статті 271 Податкового кодексу України, базою оподаткування землі в Україні є нормативно грошова оцінка земельних ділянок.

В ході прокурорської перевірки було встановлено, що всупереч п. 271.1 статті 271 Податкового кодексу України, рішенням сесії Ужгородської міської ради прийнято тимчасову методику розрахунку ставки податку та орендної плати за 1 кв. м. земельної ділянки для земель, нормативно-грошова оцінка яких не проведена.
За інформацією старшого прокурора прокуратури міста Ужгорода Вадима Савчака, посадовці міської ради розробили власну методику щодо встановлення плати за землі, нормативно грошова оцінка яких ще не проводилася, у зв'язку з чим необґрунтовано збільшувалася орендна плата. На захист конституційних прав підприємницької діяльності, прокуратура міста подала до суду позовну заяву щодо визнання незаконним рішення Ужгородської міської ради про тимчасове встановлення плати за землю в межах міста Ужгорода та зобов’язання Ужгородській міській ради передати матеріали по нормативній грошовій оцінки земель міста управлінню Держземагенства в Ужгородському районі.
Закарпатський окружний адміністративний суд визнав незаконним рішення сесії Ужгородської міської ради про тимчасове встановлення плати за землю в межах міста та зобов'язав міську раду передати управлінню Держземагенства в Ужгородському районі матеріали по нормативній грошовій оцінці земель міста.

admin


За матеріалами прес-служби прокуратури Ужгорода

ТЕГИ : УжгородПрокуратура

Коментарі :


25.04.2013 20:18 888

Панове ,   за   3   метрові   паркани   потрібен   штраф ,вони   блокують   міське   повітря   і будь   яке !!!Це   справді,   дивина ,   що   людина   ліпить 2 ,   3   метровий   паркан


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат