Футбол, ПЛ. У «Говерли» з’явилися хороші шанси щоб врятуватися (ВІДЕО, ФОТОРЕПОРТАЖ)

15.04.2013 17:29 СПОРТ

 

Шанси у команди Севидова на порятунок вже не виглядають теоретичними. «Говерла» перемогла у двох матчах поспіль і тепер наблизилася до 14 місця на відстань 5 очок. «Карпати», «Волинь» і «Ворскла» вже на видимій відстані. Якщо команда продовжить перемагати, результат в таблиці не змусить себе чекати.

8 — Удари — 7
3 — Удари в створ — 3
7 — Кутові — 2
2 — Офсайди — 5

Голи: Макаренко (64), Нестеров (79 а.)
«Говерла»: Бабенко, Допілка (Єдігарян 62), Щедраков, Балафас, Рніч, Міщенко, Райчевіч (Лопез 72), Макаренко, Петров, Чурко (Трухін 61), Ле Таллек. Запасні: Надь, Лопес,   Бойко,

Олександр Севидов:
— Гру можна поділити на два відрізки по-тайму, причому як за змістом так і за настроєм. Так виходити проти команди на власному полі за підтримки своїх уболівальників — неприпустимо. Хоча гравці «Металурга» сьогодні був більш розкутими, у них багато що виходило на них не тиснув вантаж відповідальності. Натомість, на нас він тисне, кожна осічка в домашній грі буде для нас фатальною. Тому що, як свідчить практика, нам потрібно здобути перемогу в п’яти найближчих матчах. Тому стараємося, б’ємося. Довелося сьогодні підвищити голос особливо на молодих хлопців, на яких покладаємо надії в атаці. Серед них: Макаренко, Чурко, Ле Таллек, Міщенко — нині вони в першому таймі грали не в ту гру, яку від них чекав. Лише перемістили Євгена на позицію лівого захисника, як він одразу ж забив гол. Ще раз повторюся перемога дуже важка, нервова й далася вона нам важче ніж в Сімферополі.

— Процес відновлення в Трухіна вже пройшов, як оціните його гру?

— Хвала Богу, що відновився. Щодо гри, то чекав від Дмитра більше гострих передач, прострілів. Сьогодні він цього не зробив. Все ж радий, що він повернувся в стрій. Окрім того, бачили, що в другому таймі й Чурко почав боротися, побачив, що В’ячеслав стає справжнім «чоловіком», бачу, що є достойна заміна Дмитру.

— Як поясните гру підопічних у захисті на початку другого тайму?

— Дуже часто, коли бажання захоплює команда йде вперед й так би мовити потрапляє в полон. Захищатися лише чотирма захисниками не зможе жодна команда. Коли тобі не допомагають гравці центральної зони та флангові півзахисники, то будуть проблеми. Така проблема в нас виникла на перших хвилинах другого тайму. Це був дзвіночок для нашої команди. Повірте, якби ми сьогодні пропустили гол, ми б не відігралися, більше того, ми б поступилися.   Завжди казав і тепер повторю – «Металург» у минулому сезоні була найкраща команда першої ліги, та й тепер у них зіграний колектив, адже гравці разом виступають по-три, чотири роки. Та й відверто сказати, що «Металург» на голову слабший від решти команд прем’єр-ліги не можна. Це якийсь збіг обставин, або ж, дуже на це сподіваюся тимчасові труднощі для запоріжців, адже в минулому мав честь захищати кольори цієї команди. У нас, до речі, теж чимало проблем, але ми ще ліземо, чіпляємося…

— Ви грали в Запоріжжі, а ще тренували інший «Металург» донецький. На вашу думку в наступній грі маємо шанси зачепитися за очки?

— Шанси є завжди, звісно – це вже буде не та команда, яка нам протистояла в минулому колі. Нині «Металург» б’ється за зону Ліги Європи. Нам буде важко, але ми готуємося, ми ж теж, як казав В’ячеслав Грозний не кукурудзу стережемо. Будемо вивчати суперника, готуватися, на жаль, в кожній грі нам додається лише по одному гравцеві. Зараз вже Малішич відбуде дискваліфікацію, Лисенко ще один пропускатиме. На цьому етапі з усіх матчів, які залишилися донеччани — найскладніший суперник для нас.

— Сьогодні в стартовому протоколі на гру, серед запасних знову не набралося сімох гравців на повну заявку. З молодіжного складу ніхто не претендує потрапити до цього списку?

— Ми можемо туди і травмованих включити і будь-кого іншого, але реально в молодіжному складі нема таких, які зможуть замінити, тих футболістів, які потребують заміни. У нас є Балафас, який за потреби може опуститися в центр захисту, є Райчевіч, який теж може зіграти на цих позиціях, у нас бракує флангових гравців. Назвіть мені флангових футболістів в «молодіжці», які можуть на рівні зіграти в основному складі? Так, там є хороший нападник та опорник, але сказати, що вони вийдуть відіграють в основі на рівні важко... А так щоб мотивувати... Для цього є тренувальні збори, де вони матимуть шанси заграти.

Відеоогляд

Нижче відео-інтерв’ю програми ПроФутбол.

24-й тур
12—14 квітня:

«Волинь» — «Іллічівець» — 0:2 (2500)
«Чорноморець» — «Дніпро» — 1:2 (27160)
«Кривбас» — «Таврія» — 2:0 (3950)
«Шахтар» — «Зоря» — 3:0 (38450)
«Карпати» — «Динамо» — 0:1 (25850)
«Говерла» — «Металург» (З) — 2:0 (3300)
«Ворскла» — «Металіст» — 1:4 (4000)
«Арсенал» — «Металург» (Д) — 0:2 (1850)

25-й тур
19 квітня, п’ятниця:

«Іллічівець» — «Ворскла» (19.15. «Футбол»)
20 квітня, субота:
«Металург» (З) — «Кривбас» (13.30. «Футбол»)
«Металург» (Д) — «Говерла» (16.00. «Футбол»)
«Зоря» — «Динамо» (18.30. «Футбол», «Інтер+»)
21 квітня, неділя:
«Таврія» — «Волинь» (13.30. «Футбол», «Інтер+»)
«Металіст» — «Чорноморець» (17.30. «2+2», «1+1 Int.»)
«Дніпро» — «Шахтар» (19.30. «2+2», «1+1 Int.»)
22 квітня, понеділок:
«Арсенал» — «Карпати» (18.00. «2+2»)

Бомбардири
1. Мхітарян («Шахтар»): 23 ігри — 22 голи
2. Ідеє («Динамо»): 23 — 14
3. Хавьєр («Металіст»): 24 — 11 (2)
4. Мораєс («Металург» (Д)): 17 — 10 (3)
5. Траоре («Металург» (Д)): 19 — 9
6. Крістальдо («Металіст»): 19 — 9 (1)
7. Тейшейра («Шахтар»): 21 — 9
8. Джуліано («Дніпро»): 24 — 9

 photo 411043504370-438043C0435043D04380-1-2_zpsb2c8afdc.jpg

ТЕГИ : ФК Говерлапрем’єр-ліга

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат