Інформаційно-бібліотечний центр буде в УжНУ

admin 15.11.2012 12:06 СОЦІО

Бібліотечні книги вже майже звільнили приміщення Кафедрального собору на вулиці Капітульній, втім повністю від цих приміщень у виші відмовлятися не будуть. «Ми поважаємо усі конфесії, але університет також храм науки», — зазначив Федір Ващук, в. о. ректора УжНУ, доктор технічних наук, професор. На зустрічі з працівниками книгозбірні університету Ф. Ващук також розповів присутнім про загальний стан справ в університеті та поділився намірами щодо розвитку і покращення матеріально-технічного стану.


Наразі в університеті вже сформулювали потреби бюджету на наступний рік. Завдяки грамотному оформленню документів можна збільшити фінансування вишу, вважає Федір Ващук. Це тривала процедура, хоча вирішити завдання можна. Сьогодні УжНУ вже відшкодував 1,3 мільйони грн зі своєї заборгованості.

Успішно зрушили й справу з ремонтами гуртожитків, розділили оплату за проживання, відтак більша частина студентських коштів наразі йде саме на потреби гуртожитку, ремонт, заміну вікон на сучасні тощо. За два місяці в гуртожитках замінили більше 100 вікон, відремонтували усі душові.

Федір Ващук зазначив, що в бібліотеках УжНУ працює багато молоді: «Популярність книгозбірні треба нарощувати, щоб було більше тих хто відвідує, а не лише тих, хто зареєстрований. Бо якщо і викладач не користується бібліотекою, то   якого стимулу можна чекати для студента?»

Не менш важливо враховувати сучасні інформаційні технології і не відставати від них. Бібліотека повинна існувати у двох іпостасях: класична книгозбірня і база електронних навчальних посібників, вважає в. о. ректора. Тож в університетській бібліотеці незабаром створять сучасний бібліотечно-інформаційний центр.

Під час зустрічі з в. о. ректором УжНУ пролунало чимало запитань, у тому числі, про відділ стародруків. Федір Ващук вважає, що їхнє збереження залежить від старань університету. Тож наразі це питання можна вирішити кількома способами, у тому числі й створенням окремого музею для унікальних книжок.

Працівники бібліотеки схвально оцінили ініціативи Федора Ващука і наприкінці зустрічі одноголосно підтримали його кандидатуру на посаду ректора УжНУ у зв’язку з оголошенням відповідного конкурсу.

admin

ТЕГИ : УжНУЗакарпаття

Коментарі :


03.03.2013 19:47 ***

Велике   прохання   до   редакції   газети - примітивну   і не   правдиву   інформацію про   бібліотеку   УжНУ   НЕ ДРУКУВАТИ .Дуже   багато   примітивізму.Бібліотека   -це     величезний     інформаційний   об"єкт   ,   ане   якась   тітка М.


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат