День маленьких солодкоїжок пройде в Ужгороді  

15.11.2012 10:57 ДОЗВІЛЛЯ

Сьогодні у Європі та її маленькій частині Закарпатті розпочинається свято молодого вина, яке у Європі називається божоле. В Ужгороді до цієї події організовано дійство, яке триватиме 4 дні. Сьогодні о 20.00 на перехресті вулиць Корзо та Волошина відбудеться святкова анімація. Бочка з вином, яку привезуть двійко коней у супроводі середньовічного монаха та рицарів, буде урочисто розпечатана міським головою. Триватиме вже традиційна для Ужгорода Французька осінь та Свято молодого вина під лозунгом «Народжене на Закарпатті».

Про це Zaholovok.com.ua повідомив завідувач кафедри туризму УжНУ, проректор Федір Шандор.

У програмі – середньовічні танці, бої мушкетерів, вибір наймужнішої та найкрасивішої королеви вина-2012 та фаєр-шоу від Dragonfly.

Наступного дгя, 16 листопада, на перехресті Корзо і Волошина у закладах «Шардоне» та «Фанфан» відбудеться святкова дегустація французького божоле та закарпатського молодого вина. Цього ж дня у винних підвалах Ужгородського замку – День відкритих підвалів, а у відомому закладі «Деца у нотаря» розпочинається триденне свято «На децу молодого вина», яким пригощатимуть відомі закарпатські винороби на території відомого закладу.

У суботу, 17 листопада, «Фанфан» дарує День маленьких солодкоїжок. Спеціально для них Фанфан виготовить 100 кг випічки. У меню також – смажені каштани, французький цибульний суп, французьке божоле. А у «Шардоне» – дегустація закарпатських фруктових палинок та молодого вина.

У неділю о 14.00 буде оголошено переможця лотереї Свята молодого вина, котрий отримає головний приз – поїздку до Парижу. Також розігруватимуться й інші призи.

ТЕГИ : свято винаУжгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат