Михайло Тарканій взяв перше місце у турнірі з петанку у Мукачеві (ФОТО)

13.11.2012 08:49 СПОРТ

У неділю, 11 листопада, в рамках святкування Дня святого Мартина, покровителя міста над Латорицею, на території Мукачівської гімназії провели турнір з петанку. У Мукачеві змагання з цього виду спорту пройшли вперше, та, за словами організатора Юрія Кравчука, націлені бути традиційними. Участь у заході взяли представники трьох петанк-клубів: Першого Закарпатського, Ужгородського та Мукачівського. Формат змагань – тет-а-тети.

Всі учасники були поділені на дві групи. Кожен петанкіст зіграв 4 відбіркові гри за результатами яких визначилася четвірка найсильніших.
У фінальній грі переміг Михайло Тарканій з Ужгородського петанк-клубу. Він здобув золото турніру.

ІІ місце зайняла ужгородка Олександра Шевченко.

ІІІ місце виборов представник Першого Закарпатського петанк-клубу Андрій Ганусич.

ІV місце - президент федерації петанку України Петро Гойс. Варто зазначити, що спортсмени грали на досить незвичному покритті для петанкістів – тенісних кортах. Тож спрогнозувати як поведе себе куля при кидку було доволі важко.

Долучилися до гри в петанк і місцеві працівники гімназії. Вони швидко вивчили правила і навіть позмагалися в дружній партії з директором закладу - Володимиром Цифра. Він зацікавився новим для мукачівців видом спорту. Розглядався варіант, щоб гімназія разом з Мукачівським петанк-клубом створила гурток з петанку для дітей. Але поки що все на стадії ідеї.

Після відбіркових ігор, директор гімназії Володимир Цифра провів для всіх бажаючих екскурсію територією закладу. Він звернув увагу на декоративні рослини, що тут ростуть, серед яких є і гінкго білоба, і дикий лимон тощо. Розповів, що ще в 1915 році корпус гімназії друкувався на листівках. У ті часи це був заклад для дітей-сиріт. В одному з його кабінетів збереглася керамічна піч часів Австро-Угорщини.

За словами Володимира Цифри, таких в Мукачеві було всього дві, а наразі збереглася тільки ця. Вона датується 1904 роком.
Родзинкою екскурсії було відвідання галереї в якій представлені роботи гімназистів.

Тут можна знайти експонати з бісеру та глини, вироби із лози, картини, виконані різними техніками, а також макети архітектурних споруд Мукачева та району. Роботи виконані настільки професійно, що в них вгадуються руки не дітлахів, а справжніх мистецьких майстрів.

Учасники турніру вдячні Мукачівському петанк-клубу та керівництву Мукачівської гімназії Мукачівської міської ради за підтримку та успішно проведений захід.





За матеріалами Заголовок

ТЕГИ : Закарпаттяпетанк

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат