Музей пивоваріння у Львові отримав подарунок від шанувальника пивної культури

24.10.2012 13:09 ПОДІЇ

Єдиний в Україні   Музей пивоваріння у Львові нещодавно отримав подарунок від шанувальника пивної культури з села Біличі, Старосамбірського району Львівської області, Степана Муряша. Колекціонер пивної атрибутики подарував Музею своє зібрання пивних корків, яке налічує 196 екземплярів. Незабаром усі відвідувачі закладу зможуть ознайомитися з новими експонатами.  

Представники Музею пивоваріння віддячили Степану Муряшу: нагородили його спеціальним свідоцтвом дарувальника, яке надає власнику право безкоштовно відвідувати Музей, та запрезентували пиво «Львівське».

Нагадаємо, що перший та єдиний в Україні Музей пивоваріння має 5 виставкових залів, де шанувальники пива та історії можуть побачити унiкальнi експонати, що розповідають про історію пивоваріння та запрошують у чарівний світ, де володарюють вода, хміль i солод. В експозиції представлені макети й справжні знаряддя праці броварників минулого й сьогодення, давні пивні пляшки, старовинні пивні кухлі з різних країн Європи і різних стилів, бочки для перевезення пива, рецептурні книги кінця XIX ст., зразки реклами тощо. Експонати розташовуються відповідно до часу свого виникнення – від періоду шумерської та єгипетської культур до часів Другої світової війни.

Степан Муряш, пивний колекціонер: «Збірку формував протягом кількох років. Цілі створити велику колекцію у мене не було, але зібрання вийшло доволі цікаве. У ньому представлені пивні кришечки з Росії, Німеччини, Чехії, Словенії, Голландії та ін. Я дуже радий, що воно тепер буде представлене у Музеї».

Роман Головня, Директор Львівської пивоварні: «Раніше це було доброю традицією дарувати музеям цікаві предмети для їх тематичних експозицій. Пан Муряш зробив Музею пивоваріння приємний подарунок, який, можливо, започаткує нову експозицію – колекційні збірки пивної атрибутики».

* * *
Про Музей пивоваріння у Львові:

Нагадаємо, що Музей пивоваріння у Львові було відкрито 14 жовтня 2005 року, і за цей період він встиг стати одним із найвідвідуваніших музеїв країни. Він складається з 5 традиційних виставкових залів та одного дегустаційного, де відвідувачі можуть скуштувати кілька сортів першого українського пива «Львівського». Експонати розташовуються відповідно до часу свого виникнення – від періоду шумерської та єгипетської культур до часів другої світової війни.

Музей пивоваріння працює щодня з 10:30 до 19:00, вихідний день – вівторок.
Записи на екскурсію приймаються за телефоном: +38 032 294 80 65.


За додатковою інформацією просимо звертатися:
Олександр Шевельов
Noblet Media CIS
+38 044 201-01-95
+38 066 219-33-41
a.shevelyov@nobletmedia.com

ТЕГИ : пиво львівське

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат